SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Monday, June 6, 2011

Lelaki Lebih Bahagia

Assalamualaikum dan selamat petang semua!

Kinek tok kol 5.30 ptg. Nak kua, malas. Nak jogging, malas. Nak bercucok tanam pun malas. Offday aku tok nang ku guna mena-mena ilek umah layan mata jak. Oleh sebabaku sik tauk nak polah apa lagik angau bangun dari tido tek. Aku Sebagai seorang lelaki nak share sikit ngan tak orang pasal perbezaan laki ngan ompuan tok. Ku asa tak orang perasan juak dalam kehidupan harian tak orang. Banding laki ngan ompuan, bagi aku, laki senang rondeng lagik. Dengan ada nya sifat senang rondeng ya tek lelaki lebih bahagia berbanding pompuan. Bacalah tak orang dgn point-point di debah tok.
GAMBAR HIASAN - Menu makan malam ku tek... terbaek manok panggang ya.. hehe..

NAMA PANGGILAN
-Mun ompuan nunggah sama dirik nya nak, mesti sidak nunggah oo tipah... oo pe'ah.. oo lehot...
-Tapi mun laki nunggah geng nya, Pok! Wak! Gai! Gondol! Kurak-kurak!

MAKAN LUAR
-Mun boy, bryan ngan ikhwan makan ka, datang bil  RM35.00, alu la masing-masing ngeluar RM20 pake mayar bil ya. Padahal ada duit kecik lam kocek. Sik ngakuk...
-Tapi mun bil makan datang ke meja geng ompuan, kalkulator kua dari handbag sidak.

SOPING
-Orang laki meli barang yang sidak perlu jak.
-Ompuan meli baju, kasut handbag padahal lagik banyak barang sidak masih bertag harga di rumah ya.

BILIT MANDIK
-Laki ada 6 benda jak lam bilit mandik sidak. Kolget, brus gigi, shaver, shaver cream, sabun ngan sempu.
-Mun ompuan ka? Macam-macam barang lam bilit mandik sidak. Belom tentu laki pat ngapal sigek-sigek barang lam bilit mandik sidak.

MASA DEPAN
-Ompuan sentiasa bingong sampe lah sidak kawen.
-Laki sik pernah bingong sampelah nya dapat bini.

KEJAYAAN
-Lelaki yang berjaya ialah seorang lelaki yang berpendapatan lebih dari belanja bini nya.
-Ompuan ya di kira berjaya mun dapat laki camya tek. Hehehe...

PERKAHWINAN
-Ompuan kawen ngan laki dengan harapan laki ya akan berubah.
-Laki kawen ngan ompuan ya dengan harapan ompuan ya sikkan berubah, tapi ompuan ya berubah.

PAKAIAN
-Ompuan nang ngesep bila kua soping, nyiram bunga, buang sampah, maca newspaper, main facebook.
-Laki makey gap gap bila nak pegi pengilan jak.

SEMULAJADI
-Rupa laki bangun tido sama juak macam nya nak tido.
-Ompuan? Hehehe... Nang monyeng la upa bangun tido.

KETURUNAN
-Pasal anak-anak, Ompuan tauk semua pasal besday anak, appoinmen klinik, besfren, makanan kegemaran dan sebagainya.
-Laki cuma tauk orang yang diam lam umah nya. Hehehe...

Cukup lah stakat tok. Ompuan-ompuan sekalian, sila baca aa... Jangan marah-marah aa.. Kacak dalam kacak lua, di sine-sine kita mesti sentiasa kacak. Daa~~~

8 comments:

Abg.Syuk said...

semulajadi ya best

she_mah said...

lawak eh..pi ada juak benarnya tek..hehe

Athirah Ahmad said...

nang leput tetak bca post tok eah.
p nang mena juak lah pa nok ditulis ya. haha. =)

AmirFX said...

Makan luar? Double meaning jak ya.. hahaaa...

SEN said...

adalah kebenaran nya juak eheh..yahh..manok ya kau mkn sorang jak..?

Rafi Nilhan said...

hahah.. nang bena bang.. pasal masa depan ya perey abis..


singgah dr link nk kat grup blogger swk yaa. peace :)

Sabrina Rafaella said...

semua ya yang menjadikan ppuan spesial, tol sik jib? :D

fLo said...

hahahahah...so true...=p

tetak indah mek bc sorg2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails