SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, November 21, 2010

Cintamu Tertinggal Di Sarikei

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua geng-geng...

Ada kisah sedih ku nak crita ngan tak orang masa ku balit pake bas dari Bintulu ke Kuching jemat ya tek. Ku abadikanla kisah ya lam blog tok pake kenangan ku mpun di samping crita untok tak orang.

Ari jemat ya aku nang semangat nak balit Kuching coz dah 12 ari ku keja tanpa henti ditambah lagik stay dalam kapal selamak 5 ari turut-turut. Ne ndak ngeruit jak nyawa ku nak balit ke darat. Mala jak kenak tahan oleh bos stay dolok lam kapal coz sikda orang nganti. Raya aji ya tek lam kapal la aku, nasib bait sidak kapal ya ada molah barbeque. Lupak juak sekejap aku sik beraya aji di rumah.

Tanpa membuang masa gik, ku teruskan cerita aku jemat ya tek.  Sampe jak ke darat jam 9.30 malam, naet van pekerja, sampe umah pukol 10.00 malam. Aku terus la mandik dan dengan bergaut skali aku terus mintak anta housemate ku hantar ku ke terminal bas bintulu nak amik bas kol 11.00. Sampe jak ke kaunter tiket. Cun juak bas kol 10.00 malam lom jalan gik. Aku trus beli tiket dan naet bas kol 10.00 malam ya. Asak ati aku sik muang banyak masa nunggu bas rah terminal ya lamak gilak.

Bas terus jak bergerak ke Kuching. Aku apa lagik, dengan comfort kit Airasia aku, Aku terus jak placing dikpun tido dalam bas ya kacak-kacak sik tauk dunia. Ne ndak kepak sehari-hari keja malam baruk balit. Dalam palak ku nak tido mati jak lam bas ya sampe ke Kuching.

Bila bas ya sampe Sibu aku bangun kejap kemeh then bas terus lagik bergerak sampe la ke Sarikei. Di Sarikei aku nang sik sedar dunia nyaman gilak tido blakang abis bas ya. Tiba-tiba drebar bas ya ngerak aku...

Drebar: Bos-bos... Bangun!
Aku: Yess.. wassup dude!
Drebar: Pahal kau sik bangun aku madah bas tok rusak tadik. Sidak passenger lain suma dah naet bas sigek lagik tek. dah 15 menet berjalan bas ya...
Aku: Yaahhh.. kenak la sik cek mena-mena blakang tok maseh ada orang tinggal ka sik????
Drebar: Sori bos, kau tido gurin, sik nampak dari depan... Tunggu jak ko bas biaramas blakang gik klak, naet jak..
Aku:^&*^&*%&*$#%#^%# (manas la konon aku tek)

Terdiam aku mbak palak ayong-ayong nyaman tido kenak kaco tek. Tangga ku jam, pukol 4.00 pagi. Alu aku nunggu next bas biaramas ya. Dah la sorang nunggu bas time ya. Sakit hatiku. Tunggu punya tunggu kol 6.00 am bas baruk datang. 2 jam aku stranded rah Sarikei! panas ati kuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 comments:

AmirFX said...

Haha.. O tedah.. Ya duhal cintamu tertinggal tek... haha.. Nway, hepi holiday bro...

Tiq said...

hehehe lain kali dudok seblah drebas bas jak..

Ninie Nordin said...

hehehehehehe. *tetak simpati lah ngn ktk. tedahhh. byk2 kan bsabar la ohh. ;b

wa kaljis said...

Nyaman da jak nunggu ya.. Penantian itu suatu eskrem lazat kekekeke...

mat said...

tedah lok....

saytunt yang fabulous said...

owh lah tedah

BSI-BSR-VIVIAN said...

hahaa tedah..sampe juak org sik gera ktk..sik prasan kah..nang tido mati bena la ya..kmk penah brada di terminal bus sarikei pukul 4 pagi juak dari bintulu koh..hahaha tgu sampe siang..mok exam PTD kt sarikei..ingt akn smpe kol 6-7 gia..hehehe padu tek awal gilak..

Hajib said...

Amir- ya la crita tek mir.. neway. tq.

Tiq-drebar bas ya bau, sik mok la.. hehe

ninie-ada juak tetak simpati oow... hehe

kaljis-phobia ngan bas stand sarikei ya dah... huhuhu

Vie-wah.. samalah kita pernah ilek rah bas stand sarikei ya kol 4 pagi.. hahahaha

mat n saytunt- yalatek drebar bai ya gai gilak...

Khairul Antasha said...

hahaahhahaah..gik asa ktk..ya bok tido..nang rs tido d umah lah..hahaha...

Ashraav said...

Tuboh dirik alus gilak kali, ya urang x prasan.... hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails