SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, September 12, 2010

Mesej Raya Terbaek!

Assalamualaikum dan slamat hari raya kepada rakan-rakan kita yang beragama Islam. Dengan kesempatan hari raya tok aku nak mintak maap la mun ada papa silap taip ku lamak-lamak tok yang ngecik ati tak orang maca nya. Kosong-kosong k... seri satu sama pun boleh juak la.


Hari raya ketiga, baruk ada kesempatan aku nak post pasal raya ke blog tok. Busy gilak berjarah duak ari tok, ari tok tek pun ku berjarah pegi open house sia sitok, tapi perut dah full gilak, yala aku rest jap malam tok berjarah. To be continue isok. Besalah kan kita orang di Sarawak tok nang bena-bena berjarah time raya camtok. Tok jak time dapat jumpa sanak saudara dan sahabat handai. Mun arap ari biasa ney da gago nak jumpa sidak koatan gago ngato idup kedirik jak. Tol sik? Tol Bintawak tol nak? Hehehe...


Sikda papa gilak ku nak crita sebenarnya, ku just nak share ngan tak orang text-text raya best yang ku trimak di telepon bimbit ku... Stael-stael jak text raya.. Dolok lelah jak berberik kad raya, nektok mesej jak. Cukup dah.. Mun tak orang ada text-text raya yang best-best nak share, jangan malu-malu share rah komen aa... hehehe...


Text Raya 1
Dari Johor Bahru singgah di Batu Pahat,
Singgah di Parit Raja membeli Lepat,
Hari Raya sudah dekat,
Sms dihantar pengganti kad.


Budak kecik bermain mercun,
Mercun di beli di kedai Leman,
Maaf zahir batin saya hulurkan,
Harap hubungan terus berkekalan.


Text Raya 2
Dalam kelembutan lidah ada juga keterlanjuran kita,
Dalam gurau dan senda tentu ada khilaf dan dosa,
Sempena menjelang sywal yang mulia ini,
Sepuluh jari disusun memohon jutaan ampun dan maaf di atas segalanya,
Minal aidin wal faizin, Slamat Hari Raya, Maaf zahir dan batin...


Text Raya 3
Biar kulit segelap Almond London, Asalkan hati sesuci Kuih Bangkit,
Biar Iman sekental dodol, jangan senipis rempenyek,
Biar jiwa selembut Bahulu, asalkan akhlak secantik Biskut Dahlia,
Senyumlah semanis wajik agar lebaran yang disambut lebih bermakna,
Selamat hari lebaran minal aidil wal-faizin... Maaf zahir dan batin


Text Raya 4

Tut tut burung ketutut, Ayam bersabung bertemu buntut,
Bulan ramadhan baruk luput, Bulan syawal datang menjemput,
Disambut juak walaupun kelam kabut, Bermaaf-maafan patut mematut,
Jangan lupak cium palak tut, Sebelom ajal datang menjemput, Di akhirat sik di tuntut,
Walaupun sakit perut, palak mesti salu sujud,
Ingat jangan macam apek mati di atas perut, Salam Aidil Fitri baruk di sebut,
Datanglah kerumah supaya hubungan kita sik reput dan luput,
Walaupun di dasar laut, diam-diam jangan sampe terkentut-kentut. He he he


Text Raya 5
Slamat Hari Raya... 0 0....


Dan mesej raya yang terbaek ku trimak riya....


Text raya 6
S H R!


Sakit hati sik tak orang mun nerimak mesej ke 6 ya... HAHAHAHAHA

8 comments:

PreTTy Z said...

s.h.r. m.z.b! haha

Sabrina Rafaella said...

selamat hari raya jib!! :)

fLo said...

hahahaha...pemls da jak msg num 6 ya...koatan mls mok berpikir n jimat masa mok anta byk2..ahhahaha..
anyway SELAMAT HARI RAYA JIB!!!

AmirFX said...

Salam.. Yahhhh! Msg nomor 6 ya pa namo... haha.. Selamat Hari Raya bro! Polah gathering raya gik kelak...

Hajib said...

prettyz- SHR MZB!!!!

Sabrina- Tenkiuk Sabrina!

Flo- Slamat raya juak Flo! hehehe

Amir-slamat raya mir, bagus idea gathering ya... mun cun timing, boleh dipolah ya.. hehe

Amni said...

selamat hari raya... da ezra soh mek g umah.. tapi sik sempat pun nak g.. huhu... tired gilak...

Hajib said...

amni- slamat ari raya... pg la umah nya.. rayakan sebulan.. hehe

Faizal n Fashitah said...

SHRO! (Selamat Hari Raya Oii!) hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails