SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, August 17, 2010

Teka-teki Sambil Sungkey

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua tak orang yang stedey di lua ya... Slamat berposa juak bagi yang berpuasa... Smoga posa cukup sebulan... :)

Spatutnya entri tok ku polah ari marek tetapi memandangkan aku menghadapi masalah kemalasan yang teramat sangat marek, jadi ku postpone la entri tok untok ari tok. Aku ada teka-teki sikit untok tak orang tapi sebelom nya ku share la sikit sepetang ku riya pada hari Isnin 16 Ogos 2010. 

Balit jak ku dari opis petang ya aku ngan Wan Muhammad Harris bin Wan Razaki pun terus pergi ke bazaar ramadhan di belakang Sin Kwong (tol ka ejaan ya) Bintulu Sarawak untuk membeli juadah sungkey mek duak riya. Ku asa sitok la bazar ramadhan paling besar rah Bintulu tok. Snap shot sikit giney upa bazar ya lok...
Tok la upa bazar ramadhan ya. Tempat pun agak besar senang nak meli barang sik perlu nak berpangkak idong ngan orang macam rah bazar ramadhan Satok Kuching nun. Tapi pilihan juadah sitok agak kurang la berbanding rah Satok ya.

Udah jak mek duak Wan meli barang makan tek alu la mek duak carik pot pake sungke. Kamek duak bersetuju memilih Tanjung Batu sebagai pot mek duak sungkey. Ku show ngan tak orang sikit lok permandang tempat mek duak sungkey.
Best kan? Sungkey tepi laut walaupun upa sik berumah jak sungkey tepi jalan tapi atleast ku dapat menghirup udara segar semasa sungke. :)

Okay, Masa untok berteka-teki. sambil nunggu masa untuk bersungkey riya, ku ada molah vlog sigek. Ku ada teka-teki nak madah ngan tak orang. Since teka-teki ya sikpat di tulis, jadi ku polah video jak. Saksikanlah....
Dah nangga tek?? Hehe.. Sekian saja dari aku buat masa tok... Daa~~

15 comments:

Chenta said...

ada hadiah sik? =D

Hajib said...

chenta-kmk dah jawab... ney ada hadiah... hehe

Beautiful Stranger said...

sing kwong! kmk rindu dgn bintulu aih...huhu..bazar sia nang sik berlanggar nenen koh..haha

Hajib said...

vivian-wahh... dasyat lagik peribahasa nya.. berlanggar nenen.. hehehe

fLo said...

hahahaha,...adoh vivian...nang jak ctok sama jak mek pg bazar ramadhan nya..nasib bln posa..xda la org meraba...

jib kenak la shoot gmba amoi seksi sia...tebik posa ktk eh...=p

Hajib said...

flo-ne da mek shoot gamba amoi seksi.. amoi ya tang gago jak nak lalu ketika kmk nak amik gamba... nak glamer lah ya.. hhehehe

erolnukman said...

kau nang slumber dpn kamera bro!bukan bunyi ku nak medo..hehehe...

peribahasa vivian ya nang jarang2 d dgr koh..kahkahkah..

Hajib said...

erol-yala ku baru nengar pepatah vivian ya.. mok juak ku cuba carik lam kamus kewujudan peribahasa ya.. hehe

SEN said...

mun berpangkak idong penah la ku dgr..(alu x terjawab tekak teki tekak tekok ular mati dalam mangkok kau ya..)

Faizal n Fashitah said...

Nang sempoi ko depan bidio hoh. Mun aku ka.. alu tekapak2. Yalah ku sikpat jadi artis yeRrr. Neway, ku cukup suka laa pic nok paling atas skali ya.. da aweks seksi eh hohohoh..

AmirFX said...

Teka teki tekuk ya cem pernah dgr jak tapi d mana ya...?! haha...

kal jis (im not carl zeiss) said...

Hajib nang steady u dpn kemre... Tetak sorang ku nengar jawapan tekak teki ya suspen jak hahaha...

ALu tringat ngan menatang tuk ku bila nangga vblog u tuk.. http://www.sony.com.my/productcategory/msc-bloggie

ciK LyndaWawa igUana said...

kacak na tempat sungkei????
hehehehe

kaljis aka onggon said...

Aihh.. alu ilang? Sik beraya kah?? hehe

Di kesempatan tuk, saya Kaljis aka Khairul Onggon dari hati yang tulus ikhlas ingin mengucapkan selamat hari raya aidil fitri, maaf zahir dan batin. Selamat beraya dan selamat bercuti ;)

Hajib said...

Kal-jis- slamat raya.. maaf zahir dan batin, best barang sony yang u promote ya... sony bloggie, barang bagus ya... hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails