SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, August 1, 2010

Dari Waterfront Ke Wayang

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua saudara-saudara ku....

Kepak juak asa ku berjalan sehari-hari tok tek. Dari waterfran ujong nya tek nangga wayang crita garam yang tergantong ending crita ya tek. Tapi overall nang best juak la crita ya tek. Besalah kan crita Angelina Jolie action movie lawan-lawan, tembak-tembak ya. Hehehe...

Perjalanan aku ritok tek ku mulakan dengan berjalan rah waterfran nangga orang regatta kata dirik ku tek. Ku asa last ku nangga regatta kali masa ku gik skolah dolok. Ya la ku asa nak menyakaikan dirik ku rah waterfran ritok tek. Nang rami orang rah pasar, hampir separuh rakyat Kuching rah waterfran ritok arum bulak nya tek.

Tokla permulaan perjalanan aku rah waterfran tek. Tangga tak orang miak ompuan pake baju itam ya nangga aku kedak aku tok pelancong Australia jak.
Tangga tak orang perauk tengah belombak ya. Sik tauk ku sapa ndak ka tengah berlombak ya. Sori gamba skati jak ku amik sikda quality lansong. Hehehe...
Wahhh.. Gelembong... Ku asa nak meli tek tapi lupak indah ku tok dah tua. Tengah-tengah ku berjalan kayo-kayo rah waterfran tek, chan ku alu nego kawan blogger ku tengah berjalan di depan ku. Wahseh... bukan main romantis sidak duak berjalan sambil nangga perauk belombak... Tak orang mok tauk sapa, tangga la tak orang gambar berikutnya.
Haaaaa.. ini dia kapel yang di maksud kan... ok kawan-kawan semua khususnya kepada blogger-blogger Sarawak. Kenal sik tak orang sepa kawan kita ompuan yang bertudong itam ya ka? Sepa pat jawab, ku berik limak posen sebagai adiah. Hehehe... (Sori la tooootttt, kamek sik nego tadik, malas nak ngaco orang tengah suka-suka hepi-hepi... Hehehe)

Bila dah terasa angol dan kelaparan berjalan rah waterfran ya tek. Aku ngan chan ku alu la kayo-kayo rah Riverside, TJ dan SP window soping then alu landing rah McDonald teringin nak makan GCB nak di padah orang nyaman ya.
Cayak sik tak orang koatan nyaman gilak GCB ya tek sampe 28 bijik ku makan GCB ya tek. Sik cukup 28 igek GCB ya tek, dengan kotak-kotak GCB ya aku skali makan. Mun tak orang sik cayak, tangga la tak orang gamba ku di atas ya. Lamak juak ku nak ngabis 28 bijik GCB ya tadik sampe chan ku boring nunggu ku makan. Tangga tak orang chan aku keboringan nunggu ku makan tok lok.
Sabar sayang aaa... bie ngabis beger tok semua lok... kotak-kotak gik tok nak di abis... huhuhu...

So, pecayak lah tak orang ngan crita aku, sik ku mbulak tak orang. Mun aku mbulak tak orang, nang makin bergaya dan berjaya lah idup aku klak. Hehehe...

Ehh, lupak ku nak share ngan tak orang sigek barang. Tadik ku meli casing baru pake kamera ku rah kedey Greek dekat SP ya.  Golla nama casing kamera ya, stael-stael jak casing yang ada. Ranggi bak kata orang melaya. Tangga tak orang gamba debah tok casing-casing Golla ya. stael-stael jak...
Stael-stael sik casing kamera tok semua??? Mun tak orang sik madah stael tak orang gai... hehehe.. aku oleh sigek, tapi sik mok ku nunjok takut tak orang madah choice ku sik ranggi. Hehehe...

Okaylah, stop sitok jak dolok crita bulak ku tok... Klak ku stori-stori lagik... Daa~~~

19 comments:

SweetyMui2 said...

hahahah..tetak2 jak kmk baca entry ktk jib eh..keke
raon juak nya kat waterfront tek..heheh.ritok ng gila rami org usu mek madah. btw, mek rasa blpgger yg ktk nemu ya sis vivian tol x?mintak 50sen! nang stael casing ya..mok try usha juak klak!

erolnukman said...

hahaha..aok,tetak sorang juak ku maca entry tok...pandey sik kompiden indah nak nunjuk casing d beli nya.takut kenak padah sik ranggi bak kata org malaya...hahahaha!!!

vivian a.k.a beatiful stranger ya rasa2nya...=)

mr_abs said...

yedeh kitakk. haha. adohh, nok org belombak perauk yalah didiat ku lam kosmo ari marek. sedeh eh sekpat diat.

yedeh kitak. ngedate ngn chan eh. yedeh yedeh

Chenta said...

BSI... ahahaaaaaaa... bah 50sen cepat... berega ya bah waima 50sen... nya kak ngagak kmk d tpt keja mek makey baju n chan yg sama... ahahaaaaa...

ciK LyndaWawa igUana said...

kacak na can kitak ya eh..kim salam....=)

Hajib said...

Mui2!- betol!! mintak num acc ktk kmk bank in limak posen ya ngan ktk... hehehe

erol-tunjok jak.. ranggi sik ranggi blakang crita.. neway.. tepat tekaan ompuan bertudong adalah vivian

mr_abs- yeeedehh kmk ngedet ngan chan.. hehehe

chenta-awal dah kantoi duhal ngan kitak.. num acc cepat mek nak bank in limak posen tok.. hehehe

lyndawawa-jgn puji gilak... kembang idong nya klak.. hehe

Affan Ruslan said...

Wa'alaikumsalam.
Saya pernah g Waterfront skali, masa PLKN di Bau.

Nice place, rindu nak jumpa kawan2 di Sarawak. hehe

Beautiful Stranger said...

ahahhaa..cis! ada juak..mun gia..kmk rasa kmk ada noleh kebelakang dan mek teringt ada org bergambar..pasya mek toleh kedepan takut muka mek ngaco view gmbr..padu tek..ktk gmbr kmk..bukan gmbr view background org rami..ceh!!

AS : mesti la chan yg sama..sikkan la bertukar2 setiap event yg ada..hahahahahaha kantoi eh..

nice butt!! hahaha [nasib sik snap muka..mun sik..sik tranger agik lah!!]

Hajib said...

Affan-ada masa dtg2 le ke sarawak lg..

vivian-ktk nang ada noleh belakang tapi ktk nang sik perasan mek duak. yala kmkduak senyum jak nangga olahan romantis tak duak dari blakang.. ada la dalam 100m mek duak folo blakang tanpa diketahui... kekekeke

fLo said...

hahahaha~~~ kenak xmbik gmba dr dpn jak jid...ala2 paparazi...kekekekekke...

waterfront dh upgrade nk...mek limpas sia jak ria..p xsempat singgah...huhuhuhu...kin kacak hooo...;p

fLo said...

aaa...sigek gk...mek cerik GCB ya xnyaman koh!!!!....hehhhee...ka mok mkn byk kali kedak ktk 28igek bok nyaman nk...
pa2 pun mek xsbr nggu prosperity burger~~~~ huhuhuhuhu....

Hajib said...

flo-ingat nak amik depan.. tapi kmk lom ada kursus paparazi.. ujong2 kmk gik kantoi klak... hehehe
makan lah banyak GCB ya, baruk nyaman nya.. hehehe.. lamak gik prosperity di tunggu ktk yaa... gongxipacai punya beger... hehehe

Beautiful Stranger said...

Oit..ney da romantis koh..bukan berdua juak..bertiga mek..dgn adik ipar mek juak bah..hehe

malu eh..apa yg ditangga ktk..diam2 jak.

ztie said...

nasib la kmk sik pe rnah terkayo2 di temu org. iskh2. mun nemu anta jak ke balai ah.. anak ilang padah

Hajib said...

vivian- orite... rahsia ktk kmk simpan.. hehehe

ztie-ook... siap jak ktk mun kmk tertemu ktk.. tangkap trus anta balai... jangan nyalah kmk klak.. sindri mau punya... hehehe

AmirFX said...

Aaa.. GCB... Adik aku dah makan ya smp bulat badannya nektok.. haha.. Kin berisik.... Nway, aku merik jawapan sama juak ngn dak lain... haha..

Ida Athanazir said...

hee hee.. nice blog.

very the Sarhawak! keep it up!

Hajib said...

amir-yohh... bahaya juak makan gcb ya sampe bulat tuboh... hehehe

ida-tq... very the glad to be the sharawakian... hahaha

speul said...

paduhal gmbr blombak perauk ya gmbr kmkorg. haha.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails