SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Saturday, May 8, 2010

Slamat Hari Ibu Mak...

Assalamualaikum dan slamat sejahtera kepada semua rakan-rakan pembaca yang ku rindui... :)

Lamak ado juak ku sik update blog tok. Nek tok station baru ku dah rah bintulu dan aku dah nyewa umah sia. Keja aku tok seminggu keja dan seminggu off. Jadi, salu juak la aku balit Kuching mun ada off. Rumah sewa baru ya lom ada gik tenet, ya lah ketinggalan sikit di dunia maya tok. Nak ku makey brotben, alang-alang gilak klak dirik juak sakit ati ngan line brotben jaik. Oleh itu aku ngan kawan ku dah sepakat nak masang streamyx rah umah ya. Baruk steadey.... Now ku gik off seminggu, yala ku balit Kuching tok. Ada orang nak di agak bahhhhh... hehehe

Sempena ari ibu tok, ku nak berpuitis sikit lah... Bacalah tak orang sajak ku yang sik seberapa tok.... Sedia tisu kepada yang sensitif yaa....

Mak...
Ku mintak maap ngan mak...
Dari hujong kaki ke hujong palak....
Dolok ku salu sik nenga kaka mak, ngengkar kaka mak...
Mak nyuroh blaja... aku sik mok blaja...
Mak mintak tulong molah keja... aku lari sik mok nulong mak...
Mak nyuroh ku brenti mokok... aku polah sik dengar....
Durhaka nya juak ku dolok...

Mak...
Nek tok ku dah banyak berubah....
Ku dah berenti mokok...
Ku dah keja bagus...
Ku dah sikda nak nyusah orang gik...
Mesti mak hepi nangga ku kinek tok...
Setiap kali ku berjaya... Ku akan ingat mak....

Mak...
Ku benar-benar rindu ngan mak...
Alangkah best nya mun mak pat merasa hasil dari aku...
Setiap kejayaan aku tok... adalah hadiah pake mak...
Ku harap mak gembira ngan aku nek tok...
Ku doa mak di tempatkan di kalangan orang-orang yang soleh...
Smoga roh mak di cucuri rahmat...
Slamat hari ibu mak...
Al-Fatihah....

18 comments:

AmirFX said...

Selamat Hari Ibu!

::SuePrettyInPink:: said...

wahh lmk dh jenguk blog tok..pa2 pun happy mother's day!

miss hav0c said...

cakap kat ibu awak, hp mom's day dr sy!

joynstar said...

sedeh mek... miss havOc, camne nak cakap kat mak dia, mak dah takde...awak tak faham agaknye ye, takpelah.

sikhal deng...mommy mek pun dah sikda, sidak dah bahagia di Sana. kita sitok pandey2lah ngidup dirik mpun. dengan harapan sidaknya akan berbangga walaupun sikda ngan kita. jaik kitak Hajib oi...nangis mek pagi2 raya tok.

erolnukman said...

wahh..lamak sik nengar berita kau pok...selamat hari ibu kepada semua ibu2 yg berada d muka bumi tok & sik lupak dgn yg sudah pergi...sedekahkan alftihah..

Beautiful Stranger said...

HAPPY MOTHERS DAY..

isk..sebak..

Amirah Rashid said...

haapy mother's day to ur mum :)

mr_abs said...

aish pok. sedeh ku baca. :(


sekpa2. munnya gik ada, memangnya happy dgn kau. sekpa pok. tahniah dgn kau!


salu2 update oi. hehe

Hajib said...

Amir-> slamat hari ibu balit! huhu

Sue in pink-> yala lmk x update.. hepi mothers day!

Havoc-> rasanya dah sampai kat mak saya.. trima kasih ya... huhuhu

joynstar-> kmk nang jaik... nangis jak ktk sepuas-puasnya... feel it... hehehe

erol-> yala pok gik lom bz ngan keja baru tok.. dah stabil lak baru salu gik membz ctok... hehehe

BSI->hepi mothers day.. nah mok tisu kaa? hehehe

Amirah-> tenkiuk aa.. hepi mothers day too...

mr_abs-> tenkiuk bos... pastok salu update.. salu juak jengok klak.. hehehe

Felicia F. Ramzi said...

memula baca, mok ambik feel.. tapi bila dah sampai part last.. bukan feel agik dah, tapi sayu teramat2.. :(

dah lah, nangis kak tok

Hajib said...

ahmoi-> jgn nangis moi... abis dah tisu tok.. huhuhu...

Anonymous said...

alolo. sebak rasa bla baca, huhu.. jgn sedih2 aaa. kan kita leh kongsi mom? hehehe.

Hajib said...

Anonymous-> ada juak can ku komen sitok eh... i like!! hehehe

Anonymous said...

tauk jwak nyaa. maka kat cya tulis anonymous. hehehe.. meheartyou~

Hajib said...

well... ya namanya kimia... kan kan kan janet kan? hahaha...

DiAhaNi ApAnDi said...

sedih juak baca post ktk...

ingat ngan ngah nong...

nanga dedek & kak intan, genti ingat mak ktk...

semoga rohnya d cucuri rahmat & di tempatkan bersama2 org yang beriman...amin,,.

Faizal n Fashitah said...

Hepi beleted hari ibu! lupak ndah ku reya hari ibu eh adehh..

Faizal n Fashitah said...

Apapapun, moga roh ibumu dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Amin.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails