SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, April 4, 2010

Page Rank 2

Assalamualaikum ddan slamat sejahtera kepada semua pembaca...

Dekat nak seminggu aku sikda update blog tok. Yala tek baruk start keja tempat diam pun sik tentu merempat sia sitok menumpang kasih simpati sepa-sepa yang sudi menghulurkan bantuan. tedah sik bunyi aku? Mun sian, mintak sposen lok... Hehehe....

Entri tok aku tulis di cyber cafe rah imperial Mall Miri. Ya juak bisin sidak tok main game sebelah nyebelah aku. Biasalah kinek tok nak, ney ada orang surfing gik rah cc, suma jak main game rah cc. Aku jak yang ngegeh-ngegeh update blog rah cc tok. Hehehe...

Aku rah Miri tok sik juak lamak sebenarnya, dalam isok lusak pegi ke Bintulu gik aku tok. Base kerja aku rah Bintulu yala nyuroh kepak gilak asa kayo-kayo sia sitok jak aku tok ujong-ujong mencurik kata orang tua. Taukku orang tua kampong aku jak madah camya, bukan orang tua kampong tak orang.


Check Google Page Rank


Sebenarnya aku hepi juak sikit bila bukak blog tok tek bila nangga Page Rank page tok dah mencapai Page Rank 2. Sik update pun boleh dapat juak. Alhamdulillah lah ada peningkatan nak. Sorry la aku sikda masa nak bercerita gilak tentang Page Rank tok dan camne nak dapat Page Rank 2 tok walaupun blog aku tok baruk jak berusia 4 bulan. Quite fast orang putih madah. Apapun, 3 perkara penting bagi aku mun nak cepat naet Page Rank tok ialah;

1. Rajin update blog.

2. Rajin Komen blog orang dan tinggalkan jejak dikpun masa mengomen. Jangan sombong gilak. Lainlah mun nak blog pake baca dikpun jak, abaikan tips aku tok.

3. Joinlah blog ping servis macam GengBlogger, blogged.my dan banyak lagik.

Ya ajaklah tips mudah dari aku stakat tok, Mun nak tauk lebih banyak lagik pasal Page Rank, Google jak lah k? Hehehe...

Okaylah, Tok ajak lah krepak ku untok time tok. Ada masa ku carik gik masa k update. Banyak sebenarnya nak di crita tok. Ada la dalam 1,500 muka surat mun dah di cerita abis. Okaylah, selamat berhari minggu semua. Daa~~



16 comments:

Beautiful Stranger said...

aih...syabas utk coba kembali! wp di CC! good effort dude!

syabas for reaching page rank 2!!!

EDDY DY said...

cc di Imperial? Nok kat atas Ma Baker ya kah nok sbelah ATM sia? Mun nok atas Ma Baker ya, banyak kwn mek sia..sbb mek pernah kerja sia....

Ms Tikot said...

Nang bersemangatlah ktk. Update blog walau di mana jua anda berada....

AmirFX said...

Nah seposen sebab ko dah apdate blog.. Haha... Nway, Tahniah bro... Aku tok bila lah agik nak nait pangkat juak...

mr_abs said...

best pok miri ya. malam2, carik roti john sam, dekat jak ngn imperial sia. ternyaman di sarawak ya pokkk! rindu gila aku.

mun mok makan nyaman, pegi kedey makan Madli. seberang jalan jak dari imperial ya. fav tempat makan eh kt sia.

::SuePrettyInPink:: said...

cian ktk o...menumpang kasih d tmpat org..p bz2 pn smpat juak update..syabas! ;p

sandal kecik said...

kmk org miri pun sik penah ber cc di sia..

Khairul Antasha said...

ya bok blogger tegar..yerrrr...bagus ktk tok..apdet walau di mana ktk berada...

An-Nur Zuriah said...

yuhuuuuuu....ehe tedah sikpat nak update salu gik...cney moleh page rank ya? rank ya antara sapala? suma blogger??

Felicia F. Ramzi said...

aaa.. nang benar dlm blog tok mun asa maok orang baca blog kita, perlu lah rajin ngabas blog orang, tinggalkan jejak..mun ngarap orang dtg tapi kita mpun buat dono kat blog orang, susah orang nak stay..

kelak lah ngoogle page rank

erolnukman said...

pas tok meli broadband..sik lelah berasak2 lam cc dgn dak geng2 gamers agik..kinek tok dlm cc dah bunyi cam medan perang..hahaha

Faizal n Fashitah said...

Bok 1st time la ku nenga pasal Page Rank tok koh..

Amirah Rashid said...

my blog pnye rank 1 je. hehe :D

kenwooi said...

page rank 2 edy. congrats and keep it up! =)

JAI said...

Salam Bro,

Adeyyy..bangga kamek dengan nembiak sarawak sorang tok..power ehh..sik update boleh dapat PR2..hehe..nang power eh..kalau update mauk sampey PR10..hehe..keep it up bro..updatelah selalu rindok dengan cerita kat sarawak to...

hannaH said...

shabasss bethi shabasss.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails