SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Wednesday, March 10, 2010

Twitter Oh Twitter

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua para-para sakura...

Ari tok aku nak klaka sikit pasal Twitter. Tak orang ada twitter sik? Mun ada jangan lupak add aku. Hehehe... Twitter tok boleh dikatakan micro blogging dimana kita cuma dapat menulis apa yang kita nak padah sik lebih dari 140 patah perkataan jak. Aplikasi Twitter tok macam status update nok rah Facebook ya tapi nya simple lagik. Simple tapi Powerful.

Walaupun Twitter tok nampak simple jak, tapi mun pande make twitter tok, impact nya sungguh besar. Molah duit pun dapat pake twitter. Sesetengah orang, Twitter tok nang penting. Mun sik, sikkan la Presiden America Syarikat pun ada Twitter juak nak? Lain orang lain cara penggunaannya. Aku ada juak make twitter tok tapi aku lom mena-mena memanfaatkan twitter tok. Klak la mun aku nang guna bena Twitter tok dan berguna serta berhasil bena pake aku, baruk aku mok share ngan tak orang cara make twitter tok sebijaknya.

Untuk overview Twitter tok ngan tak orang, aku colek la katon FoxTrot tok dan ku tanslet dialog nya dari bahasa English ke Bahasa Sarawak. Dari katon tok tak orang tauk la sikit apa fungsi Twitter tok secara general.
So, paham nak? Mun lagik blogger personal biasa. Twitter tok lebih kurang macam lam katon la penggunaannya. Keep updating apa yang di polah seari-ari. Bait sik lejuk nak update setiap masa nak. Tapi bagi orang-orang nang dah glamer, nang penting Twitter tok pake sidak update aktiviti seharian sidak pake show ngan peminat sidak yang curious gilak dengan kehidupan glamer ya.

So, stakat tok la penerangan aku pasal Twitter tok. Akan bersambong lagik di masa hadapan kisah-kisah twitter tok klak. Ku nak explore lagik mena-mena lok. Stay tune... Daa~~

19 comments:

Beautiful Stranger said...

dolok ada..ms gik blog lamak..tok boleh la polah baru pakey email BSI mek! siap! hehe..lak add.

Hajib said...

vivian-> bagus2.. kamek kurang geng twitter local sarawak.. hehehe..

Beautiful Stranger said...

dah...

find me with : dengdang

add me..

Hajib said...

vivian->waa.. pantasnyaa... hehehe gud.. i'll add u... tora sikda ka? kekeke

Beautiful Stranger said...

Tora datang lagi..dengan permainan penuh warna warni!! yeah..adoh...buang tebiat..k

Hajib said...

vivian->antap gilak kecik2 dolok ktk suka mintak beli tora ngan dengdang... hahaha

Felicia F. Ramzi said...

sik pernah mejin mok makey twitter.
apakah twitter itew?
8ribu kali mek maca dialog katon ya..
oh, saya tidak faham.
hahahaa
tolong! time demam semua sik compute masuk palak

Hajib said...

Felicia->aiseman... sik paham indah nya... hehehe... coba ktk register twitter lok... klak kmk folo ktk then u folo me... then u know what exactly tweeter is..
n about the katon... mun orang tauk tweeter jak paham ngan katon yaa.. huhuhu

Faizal n Fashitah said...

Add jak twitter ku.. semangka_land@yahoo.com ehek XD

AmirFX said...

Sekda twitter... Next time mok polah juak...

Kal Jis said...

ku ada twitter tp ku trpaksa prebet badulkannya demi keselamatan.. privacy 1st, performance now! yerrr...

☯❤Embun Malam❤☯ said...

mek gik bengap... di ulangi bengap makey twit towk... hmmm... apa fungsi nya slain update status owhhh...?

Hajib said...

bro audio-> brik la nama twit oow.. i tok bebal juak nak add twit org k email.. kekeke

Amir-> polah akan... ada guna nya klak.. hehehe

Kal Jis-> wahsehh...private.. sidak spy tok duhal.. heheehe

Embun-> kecik gilak tpt tok pake ekspen.. klak la kmk post artikel baru pasal twitter..:)

Amirah Rashid said...

ade twitter tp xbrp aktif. hee :D

mizara said...

mek sikda menatang twitter ya koh..

Hajib said...

Amirah->aktifkan dirimu...

Mizara->polah acc twitter.. pat ngkah tweet lam blog ktk.. hehehe

::sueprettyinpink:: said...

ish..x pande kmk make twitter koh..fesbuk juak nyaman cerik mek.

Hajib said...

sue-> twitter ada kelebihan dikpun.. pat ngkah tweet rah blog...

Black Heart Kawanita said...

twitter nang bes. tapi mun nak RT or reply artis malaysia, sak nya xmok layan pun. gus gik kita follow artis org puteh. huhu..eh you, mun i follow you, u follow lah i balit...LOL..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails