SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, March 9, 2010

Realiti Bercinta

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca...

Aku tek baruk jak bukak blog Tumblr chan ku. Terjumpalah ku sigek gambar yang di reblog nya rah tumblr chan ku ya. Asal usul gambar ya dari Tumblr Serenawang dan setelah beberapa ratus kali di reblog rah Tumblr, aku pun nak reblog gamba katon ya rah blog tok pake berkongsi sama tak orang.

Tok la gamba katon ya...
credit: originally from serenawang
So, apa pendapat tak orang? Benar sik selalu jadi macam katon di atas? Benar nak? Jadi, oleh sebab apa yang nak di tunjokkan dalam gambar katon rah atas ya adalah benar, aku nak berik nasihatlah kepada kapel-kapel yang sedang hangat bercinta ya. Duak-duak aku nak berik nasihat, lelaki mahupun ompuan, aku sik berat sebelah dalam hal cinta-cintun tok. Kekeke..

Nasihat untok orang pompuan;

Jangan alu pikey pelek-pelek mun gerek sik malas sms or sik angkat kol or lambat sms or lambat angkat kol. Think Positif!

Nasihat untok orang lelaki;

Dah tauk dirik ya ada gerek, polah cam ada gerek, berik perhatian ngan gerek ya. Jangan sentiasa gago hal kedirik jak.

Semoga berbahagia kepada yang kapel-kapel ya. Sekian... Daa~~


21 comments:

saya_arief said...

haha..btol ape yang kamu tulis..

Hajib said...

arief-> aku harap ko faham dgn apa yang ku tulis.. hahaha

chuck said...

makseh atas nasehat anda..heheheh..

joynstar said...

ompuan selalu pikir memacam bukan apa Jib, kita berhati2... cuma bila dah terlalu gilak wasangka ya yang mudah porak peranda jadinya, esp bila si BF ya sik pandey juak mok mengalah, berik perhatian sikit masa bermasalah... tedah bah mekorang ompuan tok, mok nganok sayang, sik nganok sayang melayang...

Hajib said...

joynstar-> depen ngan gerek juak kali.. mun gerek ngan berolah.. nang patut juak di pikey bukan2.. nak?? neway... i like the phrase... mok nganok sayang, sik nganok sayang melayang... Terbaekk!!

Anonymous said...

"nasihat utk owg laki" ya bna eww....
tedah mem tak owg xknak lyn tegal game....
( bah2... ajib tok... ng terasa i tok... nsib i dh phm jib... sbr... sbr...)

erolnukman said...

dolok masa bgerek slalu can bego stegal sik rply msg/jawab call..mbak aku selalu dalam studio jaming dolok..leka kiakaong blagu lam studio..hahaha

f.i.e.z.a said...

mun kmk ada can mek sik kesah nya mok main game ka cnei ka janji nya madah lok sik ta encarik.. :)

Faizal n Fashitah said...

Sama2 mok understanding and respect each other la. Nok nama bila dah bercouple tok.. secara sik langsung responsibility ya tetap ada. Even nak main game pun, jangan alu gerek sik dilayan terus. Ney responsibility ya? yerRrr stylo juak ku merik komen tok hoh ehek..

Amirah Rashid said...

apa itu cinta?
hehe :D

Beautiful Stranger said...

dlok..mgkn ada situasi tok..tp bila lamak2 hubungan ya..pandey dah faham gilak dah..masa kerja..sikda arap nya msg..sbb kedirik jarang mok msg..maok elak sebarang prasangka..better berterus terang apa maok dipolah..cth..maok kuar..maok main game..so we dont expect too much. x reply pun..kita dah tauk apa cdak polah bah..

~kdg2 marah ya saja2 mok manjak..even jaoh dlm hati faham..saja buat tak faham..mok menang dirik..ehek!

mizara said...

ya nang menar ya...situasi normal yg akan berlaku pada mana-mana pasangan..hehe..hakikatnya rompuan nang cepat jak pk bukan-bukan..but sumtimes instinct rompuan tok slalunya betol..urg laki jak slalu take things for granted ..dh bila rompuan sikmok lagik ngan nya kelak baruk nak merayu-rayu nyuruh accept balit..nang adaaaaaaa...

Hajib said...

Tenkiuk aa atas pandangan tak orang semua... yala kapel2 tok kadang2 benda kecik2 camtok boleh kelaie... tp kadang2 bagus juak kelaie bodo2 ya... make both of them stronger... tol sik? tol bintawak tol... hehehe

AmirFX said...

Tol bintawak madah couple2 tok perlu mayar tol dolok bok boleh bercouple... Mun sik, sekpat lepas...

Hajib said...

Amir-> aku nak ngagak chan ku nang terpaksa mayar tol... mun sik ka jaoh la perjalanan ku nak ngedate... hahahaha

Abg.Syuk said...

selalu berlaku pada aku... huhuhu

Hajib said...

boy-> mbak byk bersabar.... biasala ompuan tok... kita ngalah jak dolok... klak2 berkuasa la kita... hehehe

PrisCielLa said...

Kcak nsihat kaw yh :)
+pa urL tumblr kw arh~~

Hajib said...

prisciella.. tenkiuk... hehehe
aku sik atif gilak ber tumblr... tp mun ko ada folo jak aku then i will folo u... hehehe

http://abanghajib.tumblr.com/

Hazrie said...

aaa.... tok ku suka. sik alu segal main game alu mintak putus juak lak.. ahaha

btw, bait ompuan/laki, perlu berik perhatian ngn kapel masing2. tok berdasar pengalaman. byk gilak msg/kol leh merosak hubungan. sapa setuju? bukan apa, lak sikda gik cita bah.. suma dh tauk. mana yg besar leh la di padah, tapi gik hal nak kemeh, nak berak, gi lepak kat kedei ngn kawan2 ka, sik pa lah nak? Org laki tok, walaupun mata liar, tapi ati cgek jak.. ngan org yg nya sayang. Ya jak bah...

Mun tlalu gilak miker hal2 yg remeh n dipolah isu, susah juak... lak jadi kelaie... tok dari pengalaman dirikpun juak.

Anonymous said...

beautiful stranger, bna kata ktk ya. mek agree glak2 bah. hehehehe. pengalaman tek nak. x kita rs nak meletup nggu. ekekekeke.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails