SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, March 2, 2010

Pompuan Curang

(Kisah benar yang berlaku ngan kawan ku beberapa tahun lepas)
Leka suk suk Muz(bukan nama sebenar) dan Ina(pun bukan nama sebenar) kayo-kayo rah soping komplek berpegangan tangan erat cam sikpat lepas jak tiba-tiba tepon Ina berbunyi ~~♫ ♬♪♩♭♫ ♬♪♩ (lagu paramore) lalu Ina menjawab...

Ina: Helo-helo kopi-O!
laki lam tepon: hello baby... sayang tok..
Ina:haii sayang! tepon ne k sayang tok?

Lalu Muz melepas tangan Ina...

laki lam tepon: tepon opis sayang la tok.. sikkan sikda save?
Ina: Sikda baby save sayang... sowie...
laki lam tepon: Sikpa, sik save pun sikpa. baby sine tok? pa polah?
Ina: baby rah umah tok tengah ketep kuku. Sayang pa polah rah opis ari minggu tok? Ne da orang opis sayang keja nak? <--- ilek-ilek ajak mulak tunang nya!
laki lam tepon: ooow ok. Sayang amik stokin sayang tinggal rah opis. okla bie. klak la sayang kol lagik. saja jak nak ngaco sayang k tepon opis tok.
Ina: Okay sayang. luv u! muah2!
laki lam tepon: luv u too baby! muah2!

Lalu dengan muka jaik Muz nanyak ngan Ina...

Muz: Syg.. sampe bila la kita camtok oow?
Ina: Sabar la bie... syg nang sikda ati lagik ngan tunang syg ya... syg sayang ngan bie kinek tok... tapi syg susah gilak nak mutus tunang ngan tunang syg ya... Nya bait gilak ngan syg dan family syg.
Muz: Bie arap syg dapat la milih antara mek duak aa.. jangan la tandah benda tok lamak gilak.
Ina: okay bie.. <---cayakku!!!

Makin la jaik muka Muz dan terus mengharap miracle akan berlaku. Tapi malangnya, Muz sikan dapat jadi orang pertama lam idup Ina. Cuma mampu menumpang kasih orang jak. Sian ngan Muz.. Sian sik tak orang ngan nya?

Dari cerita di atas dapat di simpul bahawa:
-Makin rami ompuan senang lenang bergerek banyak kinek tok?
-Ego lelaki makin pupus.
-Banyak lelaki di bodo oleh ompuan kinek tok.

Di sine kah mistake nya?


p/s: Pompuan mun nak komen, jangan madah laki pun sama juak... stick to cerita asal okay. kekeke....
p/s/s: Ingatlah STD bagi yang suka gilak bergaul bebas ya!

23 comments:

::sueprettyinpink:: said...

nang bena bah..ompuan kinek tok nang ada juak camya..tp sik semua..ada juak setia nak mampus ngn can nya p last2 knk tggal can nya juak..pa2 pun renung2 kan lah..dan selamat beramal... ;p

Abg.Syuk said...

aku g pening tok?? tok bukan abg hajib bin abg mordian ka???

Hajib said...

sue-> yala mena kata dirik...

abg.syuk-> aok... ko ka boboy.. apa gik.. folo kan blog tok... hehehe

AmirFX said...

rami dah cemya nektok.. Pa2 pun ya berkenaan hati ngna perasaan.. Chewahhh.. Stetment lok... Nway, asal sidak bahagia jak... Hope for the best for them all...

Hajib said...

AmirFX-> ya nang statement laa... kekeke

☯❤Embun Malam❤☯ said...

susah mok mdh... laki ompuan sama jak... so pendek cita benda towk sensitive... komen slh xkomen pun slh... yg pasti sapa ada pengalaman ya patut tauk sebab musabab molah mcm ya...

sandal kecik said...

sama jak eh..duak duak...hihi.

Beautiful Stranger said...

menafikan sikpat..mmg mungkin ada..

berhati2...mun ikut situasi ya..

mun ku kedak laki ya..ku xmaok..

fLoRanCe said...

waduh~~!!!
ermmmm....nek tok sama jak...
sendiri mok pikir la..huhuhuhu....
mun kmk jd laki ya mek cr empuan lain juak...
sak sama2 bh ada org lain nk..hehehehehe...

mizara said...

rompuan ya selagik belum nikah ..pilih la jak sapa-sapa nak dimaoknya betol betol..terus terang jak la nak ney disuka..mun lamak-lamak di simpan n ditapok kelak makin hati urg lain kelak terguris..biar berterus terang dr awal sebelum jadi parah..mun dh nikah kelak bak patah balit lagik payah..

Abg.Syuk said...

Haha.. nice blog...

EDDY DY said...

Bena2 ya....tok first time la ku baca blog kwu tapi asa best jak....
ku ada blog juak tapi baru mok mula2 nulis jak la.....mun ku jumpa ompuan kdak ya...tampar jak ngan selipa bah....asa muka sumbing....

Mr Duey said...

best juak jadi rempuan ya...duak2 dapat, lepas ya org laki memahami lagik ya...best...mun aku kedak rempuan ya lalu pasang 3-4 ekok...kedong tek nak!

erolnukman said...

syiooo...nang antap si ina ya...hehhee!
tp ada juak bnr nya kali..dak member2 aku rami kenak curang ngan can dak nya..

f.loren said...

mmmmmm. ntah lah. laki mpuan duak2 ada kurang ada lebeh depend ngn org ya dikpun lah mok menilai, sik semua orang sama. tapi nak di temu tok so far sama jak olahan. sik pat nak memilehhhh!

Kal Jis said...

no comment.. (rompuan rami gilak dudok sbelah nyebelah aku tuk.. kekeke.. siap aku kenak ugut mun ku nganok papa hal ompuan :P)

Hajib said...

wahsehh.. banyak ada komen bila klaka pasal relation... bagus3.. yang pastinya ompuan akan protect ompuan dan laki akan protect laki.. biasalah camya nak? hehehe...

Amirah Rashid said...

ishh, cuba la setia pd yg satu :D

Hazrie said...

Pa juak beza laki ngn ompuan... Aku nang la laki, n aku setuju juak la mun da org molah daktok. Laki pun da juak molah... Oleh kerana nektok ompuan mok sama level ngn laki cara idupnya, so cdak rasa mun laki pat molah, aku pun dpt juak... so what? kdg2 kita sik nangga pada dirik ita lok. kita nangga ngn silap org jak.. maybe lam dirik kita pun da molah salah gia. bukan la nak ngnok sapa2, at least kita beringat. sbelom negor org, ngomen org, kita muhasabah dirik ita.. setuju sik?

Hajib said...

bagi aku la... ompuan nang sikkan dapat menyamai level ngan laki idupnya... amik senang, kenak orang laki boleh kawen 4 padahal ompuan sik boleh kawen 4... bukan bermaksud ku tek laki alu boleh curang ngan ompuan... just nak nunjok bezanya laki and ompuan... hehehe...

one thing sigek gik, di sebabkan kita sikda molah mistake di polah org ya la kita nangga org ya molah mistake.. cuba kita ada molah juak apa dipolah org ya.. kompom kita sik rasa org ya salah sebab kita pun molah juak... apapun muhasabah dirik... dah tauk org polah mistake.. kita pun jgn gago nak polah juak...

PrisCielLa said...

Hoit! Laki pn sma jwk.. :P hahahaha!!
P tedah lh Muz & tunangnya dplh dak yh.. =/
Haiz! mun pmpuan setia, laki crank, mun laki crank, pmpuan setia... salu dak yh..

mr_abs said...

menar pok. adoh2. malasku cita.cita zaman dinosor

Anonymous said...

Bodoh lh org laki ya mek sa.. Yg nya tauk grk nya dh da tunang msh juak ngrap ati ngn ompuan ya.. lu jaik ati ku bc tek.. hahaha! tp tok lucu glak lh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails