SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Wednesday, March 17, 2010

Liverpool FC X Best

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang budiman...

Kepak nyawaku 2 3 ari tok eh Kuang kuit Miri Kuching. Baruk jak ari Isnin ya tek aku pegi Miri tapi marek pada pukul 1.30 petang aku sampe rah Kuching balit. Pelik tapi benar. Yala tek kamek orang segeng dari Kuching nak report duty tapi kenak reject coz mek orang pun Medical belom complete. Plik-plik la mata nangga bala nak dah report duty ya. Sedih nya asa di ati tok eh...

Sampe jak di Kuching marek petang ya baruk sidak kompeni ya kol lagik suroh report duty on 1 April tok. Tambah 2 minggu gik pengangguran aku tok tapi sikpa, dapat juak ku menulis rah blog gai tok ari-ari seperti biasa. Pande sengkol asa sik naip 2 3 ari tok. Hehehe...
Malam tadik nak lepak la ku ngan kawan cikgu ku makan laksa rah blakang parkson. Aunty Teresa nama laksa ya.Pernah juak masok newspaper laksa auntie ya. Mee kolok di polah nya pun nyaman. Tapi aku bukan nak crita pasal aunty ya. ku nak cerita pasal kawan cikgu ku ya si penyokong Liverpool. Me myself penyokong Manchester United team yang hebat ya. Jadi post tok ku tribute ngan nya la sebab kamek duak bet malam tadik pasal game Man U ngan Liverpool akan datang. Senang crita la ku show ngan tak orang dialog kamek duak ber betting malam tadik.

(perbualan tok ku dah rakam suara rah tepon ku)

Aku: Sik lamak gik klak Man U lawan Liverpool oow cikgu...
Cikgu: Aok... Kompom Liverpool menang bahh... mun Man U menang lawan Liverpool kaa... ku ngaja telanjang bahhh, pake necktie jak ku ngaja..
Aku: Biar bena kau tok pok!
Cikgu: Bena ku pake necktie, kasut ngan stokin jak ngaja....
Aku: Mena ko tok????
Cikgu: Menaaaaaa....
Aku: Okay... Kita nangga klak aaaa.. sumpah?????
Cikgu: Sumpit!

Yang la conversation perjanjian penyokong Liverpool ngan aku malam tadik. Nang konfiden Jepon sidak penyokong Liverpool ya madah Man U camya. Jepon gik sik konfiden madah Man U kalah. Cikgu!!! Mun Man U menang klak ku nak pegi skolah ko klak nangga ko ngaja telanjang... HAHAHA...

Sekian... Daaa~~

14 comments:

::SuePrettyInPink:: said...

sian ngga student cikgu ya klak mun man u kalah..mata sidak akan tercemar dgn pemandangan yg x berapa nak best.. ;p

Hajib said...

sue-> hehehe... yalaa, tangga la klak terbeliak ka nutup mata sidak studen nya blaja... hehe

mizara said...

panjang jungooooo hajib eh..lamak sik bebunyi ktk..hehe..mek sik tauk nak ulas apa pasal bola bab sik minat..

Hajib said...

mizara-> sik perlu ulas pasal bola.. crita kmk ya lebih kepada kemasyarakatan... hehehe

kenwooi said...

liverpool is not doing so well this season =)

Felicia F. Ramzi said...

hahaha kmk netak kawan mek bila chelsea terkeluar.. terus mek dengan bangga nya 'chelshit keluar..' hahaahha oh lah tedah manas kwn nengar mek anok...

since kita sama2 penyokong man u, kmk juak akan pastikan kwn cikgu ktk ya pergi sekolah tanjang! hahahah Rooney rocks!

Hajib said...

kenwooi-> they r not doing well every season.. hehehe...

Ahmoi->chelshit!!! boo sama chelshit.. hehehe... waa sokong man u juak ktk eh... glory2 man u!!!

joynstar said...

lelah ku. dalam kereta merah devil, dalam lemari begantung juak antu2 merah. ha....yalah ko, tauk mok turun laut medical mok complete, sea survival jangan expired. Ko keja kompeni apa di miri tok, boh malu mok madah nong.

Hajib said...

joynstar-> hehehe... gik malu nak madah tok keja apa... klak2 la mdh aaa... hehehe

Faizal n Fashitah said...

Ku rasa...nang dah adat Liverpool tok dari zaman mensia marek gik dah mempunyai penyokong yang Fanatik gilos all over the world. Even aku tok pun penyokong Liverpool juak, tapi sikda la sekejeron kedak cikgu ya ekekeke. And memang dah lumrah penyokong Liverpool sikkan nyokong or bertukar ke MU sebab duak2 tok memang musuh tradisi dari dolok2 gik XD

Kal Jis said...

sib bait ku berenang lam swimmingPOOL jak.. :P

AmirFX said...

Sekpa2.. Aku nyokong Arsenal.. Plyaer mudak kedak aku... Adoh ehh ... Stetment lok.. haha... Nway, aku bok pas kalah takah juak tek... Nasib takah aek tongkat ali jak.... Mudahan juak la ko menang.. Encerik juak ko nangga kawan ko telanjang depan muridnya.... haha...

mr_abs said...

kelak pakat2 ngn dak nemiak kelasnya pok. boh padah urg lain, chekgu pong-pong ngajar ya.

hahahaa..gine2 pun aku x suka pool eh. gai pool. benitez gai yg teramat. tp gine2 pun fannya lebih gai la. mala ngungkit cerita 20 taun dolok pokk. time zaman menseya dolokk.boringku dgr. haha

hanis said...
This comment has been removed by the author.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails