SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Thursday, March 25, 2010

Juh Bergelap di Earth Hour!

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada anda semua...

Sempena malam isok kempen Earth Hour, aku pun sik maok ketinggalan untok show support ku ngan kempen tok. Ku harap kita semua dapat support kempen Earth Hour tok demi bumi kita bukan demi tak orang. Sik susah bah nak support kempen tok, tak orang cuma nutup lampu malam isok selamak sejam jak dari kol 8.30pm hingga 9.30pm. Itu sahaja.


Tapi mun tak orang berlebihan semangat dengan Earth hour tok, tak orang bolehlah join jadi ahli sidak Earth Hour tok. Isik lah tak orang borang ahli ya di SITOK.

Bagi blogger-blogger ya, mun tak orang nak ngkah banner macam di atas ya. Tak orang boleh la carik banner ya di SITOK.

Banyak gik cara lain pake nunjok support tak orang ngan Earth Hour tok. Singgah lah tak orang ke LINK tok. Di sia banyak gik cara pake nunjok support tak orang ngan Earth Hour tok.

Aku rasa malam isok aku kua kali nak nangga bandaraya Kuching bergelap. Sine best asa tak orang lepak oow? Mun rah Padang Merdeka best sik asa tak orang nangga bandaraya Kuching bergelap. Mun jak lah semua support.

Bagi yang kapel-kapel yang lom ada lesen berduak-duaan di kawasan gelap ya, jangan tak orang terlebeh support ngan Earth Hour tok indah klak molah 'plek-plek' ngan kapel tak orang ya. Mun laki bini, okay! Hehehe....

Okaylah ya jak lah ngereco ku di hari jemat yang berkat tok. Sepa-sepa laki yang beragama Islam ya, jangan lupak semayang jemat aa. Kita seharusnya saling ingat-mengingati antara satu sama lain. Daa~~

17 comments:

fLoRanCe said...

yeah~!!! support earth hour~~~ hehehehe.........

Hajib said...

flo-> rah kl nun mesti best ooow... :)

AmirFX said...

Aaaa... BAru2 tok aku ada baca blog pasal earth hour... Bukannya sik sokong cuma k konsi bersama.. Tok link blogger ya tek... http://nagaperang.blogspot.com/2010/03/earth-day-propaganda-sila-baca.html

Faizal n Fashitah said...

Earth Hour is a testing ground bagi sidak Illuminati seblom projek New world Order yang bakal dilaksanakan suatu hari klak. Tapi yalah tek, bila nangga dunia dah bergelap kedak ya.. tangada rindok juak nangga. Tapi yalah tek..

::SuePrettyInPink:: said...

FnF: Illuminati as in angel & demon ya kah? biar bena ktk??

thn ya tek ada mek nutup api umah mek. pasya x smpe sengah jam bkak balit..haha..susah nk g berak kemeh..

sandal kecik said...

ooo ada gik rupa nya earth hour tok..mauk bergelap kah sik oo..mauk nanggr AF kihkihk

adoheh said...

Aih. Ada agik Earth Hour duhal.

Hajib said...

Amir dan bro Audio-> ada propaganda duhal di sebaliknya.. thanks for sharing... sebelom tok Anugerah Juara Lagu pun ada kaitan dengan Iluminati tok setelah di kaji org.. support yang good part jak lah... yang sik spatut nya kita ikut.. dump it...

Sue-> layan aiee berak lam gelap... heheh

sandal kecik-> wahsehh.. peminat AF duhal... tangga jak AF.. lampu jak tutup.. tv gik boleh bukak... hehehe

Hajib said...

adoheh-> masih ada.. tiap tahun asa nya...

Beautiful Stranger said...

support..tp mlm bsok mekorg ada event? errr...xpat la enjoy the band tok.

Hajib said...

vivian-> band main jak.. tapi lampu tutup... lagik enjoy... hehehe

☯❤Embun Malam❤☯ said...

mek da baca n3 ya... n mek decide not 2join diz time... ermmm... mek ada termimpi benda pelik dlm gelap... errrrrr... so mek jd phobia dlm gelap...

lizz said...

kehkehkeh. berbelit nak baca. tapi, boleh faham!!! yahoo :)

ada jugak yang tak support and beri macam2 alasan tapi for me na support half aje. lampu tutup, tv bukak. bley?kikiki

Hajib said...

embun malam-> takut dalam gelap duhal nya... heheehe..

lizz-> kempen ni memang tutup lampu jer.. diorang tak suruh tutup tv pun... hehehe

ewan abot said...

bergelap tuk boleh mendatangkan fitnah...akan datang pihak ke3 kelak...owhhh jib owhhh...

Hajib said...

ewan abot-> siboh kata dalam gelap.. dalam terang pun boleh jadi fitnah... hahaha

EDDY DY said...

kat Miri x da la gelap gilak...jiran aku masih juak nangga tv, karaoke rang kawin pun ada...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails