SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, March 28, 2010

Admin Group Blogger Sarawak Diperlukan!

Assalamualaikum dan slamat sejahtera kepada semua pembaca...

Since Vivian dah mencadangkan pasal Gathering pake blogger-blogger Sarawak tok nak. Jadi aku rasa perlunya kita sigek platform tempat kita berbincang mun nak molah apa-apa event pake blogger kita. Duak tahun lepas pada 2008 aku ada lah polah Group pake Blogger Sarawak rah Facebook tapi aku sik aktif gilak mengaktifkan group ya. Jadi kinek tok ku asa masa yang sesuai Group ya di aktifkan. Tok la rupa page Group ya. BLOGGER SARAWAK.
Tangga tak orang, Rajah omputeh kita James Brooke jadi model Group tok. Aku nak molah Logo pake group tok tapi aku tok sik pande dan kurang kreatif nak design-design barang. Mun ada tak orang yang ingin design Logo pake Group tok, dipersilakan...

Group tok di cipta khas pake Blogger-blogger Sarawak untok sidak nunjok update blog dari sidak dan ofkos jadi tempat discussion pake para-para sakura. Bahasa Sarawak di gunakan sebagai medium bahasa group tok yang menunjokkan Group Blogger tok truly Sarawakian. Tol sik? Tol Bintawak nak?

Aku tok sik lamak gik start keja. Blog ku dikpun lagik akan kurang berupdate. Lainla ktk orang yang keja opis sempat juak nak update blog. Aku keja lak berporet ngan penyuk jak. Susah kali nak update blog. Jadi, aku nak mintak tulong la dengan rakan-rakan Blogger sekalian siapa yang dapat nulong aku manage Group tok akan ku assign kan tak orang jadi Admin rah Group tok supaya Group tok sik menjadi abu-abu suduk. Jawatan kosong tok khas pake sepa-sepa yang bersemangat waja dalam blogging-blogging tok dan banyak masa online.

Mun ada sepa-sepa yang ingin jadi Admin Group tok, padah jak ngan aku. Aku perlukan 4 orang jak. Sepa cepat nya dapat. Tapi sik bergaji aaa... Group tok pun non-profit pun group. Sidak yang promote bisnes online MLM bisnes ya pun ku reject dari promote menatang ya. Real bisnes jak boleh promete sia macam butik ka, online shop ka, bisnes camya nampak dan layak di sapot juak.

Ada 4 jawatan admin yang kosong... mun dapat;

2 orang admin biasa
Qualification: hari-hari boleh online, kaki poret dan suka berkawan.

1 orang programmer
Qualification: Pakar dalam bidang IT, Programming, HTML, CSS, Farmville, Cafe World... ehh... melelat indah... hehehe

1 orang Designer
Qualification: Terrer design barang, design logo, dan ada amik pendidikan seni masa SPM.

Mun supan, dan tak orang rasa nak apply privately jawatan kosong ya dengan aku. Sila hantar resume ngan application letter tak orang ngan aku dan emailkan ke abanghajib@gmail.com.

Okaylah, ya ajak lah stakat tok. Ku harap ada orang yang sapot aku dan sudi bekerjasama ngan aku. Majulah Blogger Sarawak! Daa~~

DIRECT LINK KE GROUP BLOGGER SARAWAK---> BLOGGER SARAWAK

15 comments:

Faizal n Fashitah said...

Ermm...4 orang eh. Kira debah ko lak ada 4 orang.. lekak ya nok 4 orang ya lak masing2 akan ncarik gik downline 4 orang gik..shiohhh nang MLM laa tok..
Apapa pun, slamat mengapdet la ehek. Mesti ada yang berminat ya. Cam aku tok sikpat la. Bz sik tentu masa ehek..

SweetyMui2 said...

<<xmalu..
mok jadi admin..keh3

Hajib said...

bro odio-> yala nak pasang kaki 4 igek debah tok lok... hehehe... jawatan designer mok sik? jawatan ya sesuai ngan dirik... hehehe

Mui2-> ktk mok jadi admin ka? jangan malu2... hehe

SweetyMui2 said...

aiee..siyes tok..maok..haha
p malu..hee

☯❤Embun Malam❤☯ said...

2 orang admin biasa
Qualification: hari-hari boleh online, kaki poret dan suka berkawan.

>>> arum bulak 24/7 mek on9... tuntutan keja katakan...

1 orang programmer
Qualification: Pakar dalam bidang IT, Programming, HTML, CSS, Farmville, Cafe World... ehh... melelat indah... hehehe

>>> pakar glak xjuak... tp blh2 jk... specially Farmville, Petville, Smallville... erkkk melelat indah... yerrr... tp mek suggest BSI laaa...

1 orang Designer
Qualification: Terrer design barang, design logo, dan ada amik pendidikan seni masa SPM.

>>> terror juak... manusia paling senang d draw... polah line sigek, lukis tgn duak belah nya seline juak... kaki pun sama.... palaknya bulat jk... tmbh rambut tpacak... yahhh... terror nak...

LAYAK SIK...? ahahahaaaaaa...

Hajib said...

Mui2-> ok.. application received... heheehe

embun malam-> ktk nak apply post ney sebenarnya tok? hehehe... Vivian nang dah dlm list kmk... Nya rajin juak nak molah benda2 camtok...

Beautiful Stranger said...

wallllllaaaaaaaaaaaa!!!!

nama mek juak disebut..patut la ku nyukat jeraya tek panas burit mok on9...xpat lmk raon. on9 juak dunia. hahahaha


well, well, kmk...kmk...maok.......errrr...apa ow? ku sik poret. gney ow? hahahaha

Hajib said...

vivian-> ok bagus... application received... sik poret ya skil keduak.. skil pertama ktk dah ada... rajin on9.. hehehe...

JT said...

ok..kmk mok! tp kmk skill apa ? hahahahaha

Beautiful Stranger said...

hahahhaa....skill on9 nanng! selagi ada masa dan sikda masa pun pasti on9... anyway! thanks! mana2 jak kmk...sikda xpa. mek tetap join ya..carik yg lain lok ah ok.

fLoRanCe said...

hehehehe..........mek sokong BSI...heee~~ yeay!!!
mek xpat mok tlg jib...will be busy coz may b mek diam lam utan lak..hahahaha.......
lain la mun dpt keja perentah eh..genti byk masa...;p

fLoRanCe said...

jap2...ktk ngadap penyuk nk...
mek ngadap org utan lak...hahahahaha~~~

Felicia F. Ramzi said...

kmk join blogger sarawak tok pastok
best idea..:)
i loike

mr_abs said...

jib, aku butak IT jib. blog tok pun bok pandey makey. button ney maok tekan pun kadang2 aku blur. lam fb pun boh jak. application ka, game, endakku pandey main jib.

haha...aku tauk genti kenak reject aku tok. haha....

Hajib said...

JT-> orite... application received.. hehe

vivian-> ktk xpat lari pun.. rekomended gik ya.. hahaha

Flo-> klak kita madukkan penyuk ngan orang utan aaa.. hehehe

ahmoi-> gud3.. thanks for support.. ada juak tpt pake kita berinteraksi lak nak... :)

mr-abs-> sikdahal.. janji support jak programe yang akan berlansong klak.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails