SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Saturday, March 20, 2010

5 Penyakit Paling Pelik

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang terbaekkkk!!!

'Sentiasa ada orang lebih terok daripada kita'. Nang mena maksud penyataan tok dalam sesetengah kes. Jadi, Kita spatutnya sentiasa bersyukur dengan apa yang kita dapat daripada Tuhan. Jangan merungut jangan komplen mun kita dilahirkan idong sik mancong padahal ada orang yang lahir lansong sikda idong. Kita hendaklah bersyukur dengan apa yang kita ada.

Aku terbaca sigek blog tok pasal penyakit terpelik di dunia dan lalu aku reblog post ya dalam bahasa aku dan penulisan aku. Smoga maklumat yang ku sampaikan tok sedikit sebanyak dapat merik informasi berguna pake tak orang semua.

Penyakit-penyakit di debah tok boleh dikonsiderkan sebagai penyakit paling pelik di dunia. Pelik tapi benar. Tak orang tauk kenak nya plek? Baca la tak orang aaa...

5. Priapism
Penyakit tok bagi golongan laki yang horny sik tentu pasal. Brader boleh bertahan berdiri jak sik pande dudok-dudok selamak 4 jam tanpa kawalan. Brader boleh berdiri secara tiba-tiba bila nya maok sik ngira masa dan sebab. Mejin jak tak orang cikgu Abu tengah ngaja tiba-tiba brader nya berdiri tegak jak sik turun-turun. Ne sik san nyawa student ompuan oleh cikgu Abu ya.
imej di tut dari jasonlove.com
Penyakit tok terjadi disebabkan oleh darah terperangkap di dalam zakar dan sik mampu mengalir keluar ke anggota badan yang seterusnya. Yala nyebab brader ya berdiri jak jak. Penyakit tok dianggap serius, mun sik di ubat boleh mengakibatkan brader sik berfungsi seumo idup. Danger!!!

4. Kluver-Bucy Syndrome
Penyakit tok terjadi kepada binatang (Manusia pun termasok juak) dimana keinginan seks binatang ya pada binatang spesis lain atau benda yang sik sepatutnya diingini sidak. Contohnya gambar di debah tok. Adakah patut?
Ditemui oleh Heinrich Klüver dan Paul Bucy (Nama penyakit ya), yang pertama menjumpai sindrom ya pada 1937. Penyakit tok stegal sidak saintis ya ngeso terer molah ujikaji ngan otak binatang. Merusak otak binatang jak sidak tok. Mejin jak mun manusia jadi cam binatang ya, mun sik rusak otak tak orang oleh nya, bangun-bangun tak orang alu besar palak tak orang kali.

Peringatan ngan tak orang mun sesiapa yang lepas molah pembedahan otak ya nak. Mun tak orang tiba-tiba jak pande horny nangga pokok nio ka, tiang tepon ka, ulat bulu ka, bagus tak orang cepat-cepat agak doktor pakar. Cek utak tak orang ya.

3. Pseudocyesis
Penyakit tok terjadi pada pompuan bila perut sidak membesar seperti orang buntin tapi sikda fetus di dalam. False pregnancy bak kata orang puteh.
Pompuan akan mengalami simtom-simtom dan rasa-rasa seperti pompuan yang buntin tapi sikda bayi lam perut sidak. Perut pompuan ya seperti buntin disebabkan oleh radang Abdomen pompuan ya.Sian kan mun ompuan dah suk-suk rasa buntin tapi bila cek jak rah speta, doktor padah kosong jak sikda fetus lam perut sidak.

Sikda orang pun tauk pa sebab penyakit tok tapi ada teori mengatakan bahawa penyakit tok di sebabkan oleh perasaan pompuan ya terlalu ingin nak buntin atau terlalu takut untok buntin yang molah konflik dan menukar sistem endokrin pompuan ya yang mengakibatkan false pregnancy.

2. Progeria
Progeria adalah penyakit cepat tua. Walaupun umo baruk 6 tahun tapi rupa dah macam 70 tahun. Penyakit genetik tok amat jarang ditemui yang dianggarkan cuma 1 kes dalam 8 juta kelahiran. Penghidap penyakit tok biasanya cuma dapat hidup lebih kurang 13 tahun tapi ada juak kes sidak boleh hidup sampe 40 tahun.

1.Pica
Penyakit tok lagik la pelik, mun tak oran menghidapi Pica tok tak orang akan suka makan dan macam-macam tak orang suka makan seperti tanah, kertas, henpon, gitar, kompiter dan sebagainya.
Pica tok adalah penyakit mental di mana penghidap penyakit tok suka makan benda-benda yang sik terpikir dimakan oleh manusia lain tanpa sebab yang munasabah. Apa ndak ka di pikey penghidap tok ow? Mejin jak tak orang nanga sidak penghidap penyakit tok tengah makan tayar moto sidak. Amazing!

Mun sik paham apa di ngereco ku sitok, singgah la tak orang rah sitok tempat ku tut suma maklumat pasal artikel tok. Daa~~










19 comments:

hanis said...

Bha.. Gila.. Alu jwak daknya makan tayar motor. Abis la semua tayar daknya makan kelak.. Hahaha..

Susah mok nemu blog klaka swak bha..

eyriqazz said...

penyakit yg first tu merbahaya juga..

AmirFX said...

Hoho... Nama nyak penyakit pio ilak... Sesungguhnya setiap kejadian Allah ada hikmah d sebaliknya... Allahualam....

Hajib said...

hanis->banyak aie blog klaka swk.. janji rajin carik jak.. hehee

eyriqazz-> memang merbahaya untuk lelaki... huhu

Hajib said...

AmirFX-> yalatek.. penyakit ahir zaman kali...

kenwooi said...

interesting.. thanks for sharing =)

Faizal n Fashitah said...

Ermm...ada kawan ku sorang sitok, tiap kali nya nangga semut mesti nya stud. Eran ku eh. Mok kali nya ngidap penyakit Kluver-Bucy Syndrome hoh hehehe...

Sendra said...

wahhh..mula2 pasal seks,hahah..saya tak tergolong ehh dalam kategori tu semua..yang last sekali tu..bagi dia makan apa pun yang sedap2 dia nak tak??ke dia memang makan yang pelik2 je?

Hajib said...

kenwooi-> u r welcome! :)

bro audio-> danger kawan u ya bro... sep ndak ka gerangan nya... hehehe

sendra-> rasanya apa-apapun dia makan... tapi kalau makanan luarbiasa lebih menjadi kegemarannya.. hehehe

Beautiful Stranger said...

hahahaa...lawak mek dgn komen abg audio.hahahhaa

Mr.Cheat said...

freakin as usual

Felicia F. Ramzi said...

erk.. gelik mek dengan penyakit2 tok juak..
nasib sikda gmbr pelik2 gilak..mun sik, tutup mek jak blog ktk tok.. sik sanggup nak ndiat.

yoy said...

peh
bole x tulih dalam bahase melayu??
content da best tp pening kepala aku nak bace..
ok?

Kal Jis said...

makan tayar moto? mcm penah ku nangar, tp siapa dan di mana ya? Thong Hin?

Hajib said...

yoy-> mintak maaf ler bro or sis yoy... ni la manisnya blog ni di tulis dlm bahasa Sarawak... hilang serinya blog ni kalau di tulis dlm bm... :)

hans said...

memang pelik2 nih

Mr Kamikaze said...

Macam2 jer penyakit pelik nie...
kena jga kesihatan bek2 nie..
mun kitak sik jga kesihatan tok...
mampus tok kitak...

HuRuL_AiNi said...

lucu eyh....nang terer kitak ngenjen....

baru la ku nemu blog info yg fully pake bahasa sarawak....cool, keep it up....

erolnukman said...

wahh...impomasi yg bagus..nang pelik pnyakit ya..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails