SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Monday, March 22, 2010

5 Pekerjaan Melampau Di Dunia

Assalamualaikum dan slamat sejahtera kepada semua para-para pembaca sekalian alam...

Aku tok boleh di konsiderkan sebagai penganggor yang bermatlamat tinggi. Jeles juak ku nenga mun tak orang madah boring rah opis lah, bos sikda lah, rah opis sikpat facebook lah dan macam-macam lagik hal-hal opis sebab ku tok dudok jak rah umah. Sikda bos sikda apa. Ada PC burokku jak pake ku ngereco di alam maya tok.

Bila klaka hal keja, ku nak share ngan tak orang tentang 5 pekerjaan terhebat di dunia. Sound interesting? Cam besa maklumat semua ku dapatla dari website omputeh dan ku convertkan bahasa dan budaya artikel ya ke bahasa aku dan budaya aku. Tak orang mesti tergamam nenga pekerjaan-pekerjaan sidak tok. Persoalannya di sitok, berbaloi ka sidak dibayar molah keja ya?

1. Penjaga Pulau Syurga
Di dalam 35,000 permohonan kerja, Ben Southall, 34 telah mendapat pekerjaan menjaga Pulau Syurga tok. Kerja nya cuma rilek, berenang, dan kayo-kayo jak rah Pulau Hamilton rah Great Barrier Reef disamping blogging mempromotekan pulo ya.  Nya dapat contrak 6 bulan nyaga pulo ya dan di bayar $111,000 untok 6 bulan kontrak ya.

Ben menghabiskan masa selamak 4 hari rah pulo ya untok proses interview keja ya. Pemohon keja di suruh snorkelling rah area pulo ya, barbeque rah pante, relax rah spa, nunjok skil berenang, nunjok skil berblogging dan sesi interview. (Ilmu blogging pun pat pake mintak keja juak... terbaekk!!!)

2.Luxury Bed Tester
Roisin Madigan, 22 tahun, pelajar Birmingham City University mendapat pekerjaan yang diidam-idam orang di dunia asanya iaitu tido. Sik salah padah ku, TIDO jak keja nya. Roisin tok dibayar 1000 pound sterling untok  sebulan nya tido rah katil mewah yang di jual oleh kompeni Simon Horn Ltd yang molah katil pake the Savoy Hotel.

Roisin tok akan tido di katel nak di test ya dari pukol 10am hingga 6pm rah showroom kompeni ya di Edgbaston dan pasya nya akan blog pasal pengalaman nya tido rah katel ya. (Klak ku cuba blog pasal pengalaman ku tido rah katel ku juak)

3. Resort Waterslide Tester
Mun tak orang suka main aek mesti tak orang ingin keja macam si Tommy Lynch tok. Kerja nya ngetest holiday resort pun waterslide. Keja nya ngecek tinggi, kelajuan aek, kuantiti aek dan aspek keselamatan waterslide ya. Nya dah jaoh travel ngecek menatang tok ajak. Antara negara yang nya dah pegi ialah Lanzarote, Majorca, Egypt, Turkey, Costa Del Sol, Cyprus, Algrave Domician Republik dan Mexico. (Best kan jalan jaoh stegal ngetest benda ya ajak)

4. Professional Prostitute Tester
Jaime Rascone dari Chile tok nang best keja nya. Tok adalah kerja fantasi bulan madu setiap lelaki rasanya. Di amik keja oleh madam Fiorella. Kerja nya handle sesi interview setiap ompuan yang ingin jadi escort sidak VIP. Setiap pompuan akan menghadapi sesi interview, psycological testing dan sesi fotografi. Selepas ditapis semua pompuan ya tek. Yang lepas test sebelom ya tek akan di 'test' gik oleh Jaime. Jaime akan madah la bagus sik ompuan tok, pande sik sidak goyang-goyang, cukup sik sidak mengerang dan Jaime tok akan rekomen la pompuan-pompuan ya ngan madam. Bukan sebarang sidak molah keja tok, ada paperwork juak keja tok. Jaime biasanya akan ngestest dalam 70 pompuan setahun. (ngucap ku maca)

5. Wine Tester and Blogger
Hardy Wallace dari Atlanta, orang pertama yang menghantar permohonan, telah mendapat kerja rah Murphy-Goode Winery. Dibayar $10,000 sebulan selamak 6 bulan dengan hanya update nya pun Twitter dan Facebook pasal kehidupan wine nya ajak. Hebat sik? Susah ney jak nak update Twitter ya. Ngkah jak update sebagai contoh. Nyaman ado wak wine tuk. Ujong bulan dapat $10,000. Hehehe...

Hebat sik pekerjaan sidak? Ilek-ilek jak dapat duit ribu-ribu molah keja simple jak. Tapi yalah tek, mun dah semua nak keja ilek-ilek, sepa la nak keja susah-susah. Tol sik? tol Lanang tol. Daa~~

sumber: Maklumat semua ku tut dari oddee.com, 10 of the world's Greatest Job. Singgah la ke sia untok informasi yang original. hehehe...

15 comments:

mizara said...

haaa...senang gik mata nangga nak tok..

Beautiful Stranger said...

hehhee..baruk madah comment akn hilang...xpa..sabar..trial and error..

Faizal n Fashitah said...

Nang bes keja sidak eh. Tapi nok keja rah pulo ya la paling bes. ada ku nenga masa nya 1st mukak post ya dolok. Pandei da sa nak apply ndah ku time ya ekeke munnnnnnn jak di pilih intebiu hoh ekekee..

erolnukman said...

bukan2..keja tido n blogging pun ada gaji..waalllaaa!!!

si Jaime ya nang dasyat..ngetest ompuan..haiyaaa...kuat stamina nya ya..hehehe

Felicia F. Ramzi said...

kenak asa mcm udah komen sitok tek ho?
kah belum?
komen stail ktk udah berubah gik nak tok?
aih..

hmm

Hajib said...

mizara-> yala ooww.. xpat pake juak menatang ya tek...

vivian-> menatang camtok nang perlu byk ujikaji... hehehe

bro odio-> sik salah cuba ikut interviu yaaa. ne tauk rezeki di sia... hehehe

erol-> Hari-hari ngamal tongkat ali si jaime ya... dah tua makan viagra.. hehehe

ahmoi-> aok.. dah ktk komen.. kmk kensel make intense debat td... ngetest ajak tadi.. dan keputusannya.. nang sik best... hehehe

Felicia F. Ramzi said...

kenak kotak requesting password dari gengblogger mala keluar? purposely kah?

Hajib said...

ahmoi-> kmk sik tauk juak kenak... gengblogger kenak serang lanun kali... effect sampe ke blog tok juak... hairan skali...

eyriqazz said...

aku mahu yang no.1 ,bolehtak?

Hajib said...

bro eyriqazz-> tggu kontrak dia abis yer.. :)

f.i.e.z.a said...

yarabi rindok ati keja ngetest slide aek ya eh dah mek tok suka keja camtok hehe

Hajib said...

fieza-> suka maen aekk la ktk tok oow.. hehehe

adoheh said...

Du ehh. Mun kamek dapat keja nomo 1 & 2 yaaa...behgia idup oiii.

FCUKZBLOG said...

hu hu hebat lah pekerjaan tu,kerja senang gaji banyak.memang kerja impian betul la.

nice post bro

Hajib said...

adoheh-> simpan jak impian ktk yaa.. hehehe

fcukzblog-> setiap orang kalo boleh ingin keja mcm ni... huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails