SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, February 23, 2010

HANG SULEYMAN si Pendekar Facebook

Sik abis-abis lagik kes pendekar Facebook tok yang stakat brani merik stetement rah Facebook. Apa dalam palak utak orang camtok skati jak molah statement nganok bangsa lain. Kes terbaru tok pasal si Suleyman dengan ilek-ilek ajak nya nganok bangsa Dayak. Sik perlu ku nak padah camne nya nganok, tak orang tangga jak la cetakan post nya ya. Ya pun ku copy and paste dari post nemiak rah Facebook.

Aku rasa la nya tok di invite lam group komuniti bangsa Iban. Tapi nya pikir kali ya group Tattoo. Bila nya tauk ya bukan group tattoo alu la nya manas tek di invite dalam group komuniti ya. Perlukah nya nganok group ya? Apa la salah nya remove dirik dari group ya. Abis crita, sik nyakit ati orang.

Tapi nak, at the first place. Nya dirik orang Melayu Islam. Kenak nya gago juak nak masok group tattoo or pantak? Nak molah pantak ka kawan? Menghargai budaya orang tapi nganok bangsa orang. Berik malu orang melaya jak kau ya. Aku sik nyebut Melayu sebab ku tauk Melayu Sarawak sik berpikiran camya. Kami bebas makan minum bergaul sama meja lain bangsa.

Now, alu wujudla fan page nya... kan alu glamer si suleyman tok...

Stakat yang ku nangga malam tek dah seribu lebih fans nya. Senang kan nak glamer rah facebook? Polah jak penyataan yang menyentuh sensitiviti kaum or agama, kompom glamer terus pasya. Tapi sik aman la idup pasya alu kenak bencik dan di dengki orang.

Stakat tok jak ulasan aku pasal kes bodo tok. Sik tauk la aku tok di kategori bodo juak kali molah ulasan pasal kes bodo-bodo camtok. Apa-apapun, aku just nak kongsi-kongsi ngan rakan sengeblog pasal isu-isu yang tengah happening tok. Sik salah nak? Daa~~

12 comments:

::sueprettyinpink:: said...

kmk asa nang cdak tok nak glemer cpt..ya lah cdak molah hate comment camya..apa2 jak lah..huh..pa nak jadi dunia kinek tok... :-<

Hajib said...

sue->mena kata ktk kali... publisiti murahan... huhuhu...

hannaH said...

yalah macam kes sorang rompuan ya eh..malas nak melayan org camya.makin d anok org camya makin kita nak jadi cam cdak juak.so biar la mereka terjun bersama labu-labu nyaaaa.

Hajib said...

hannaH->staell... mesti nya suka makan labu oow.. hehehe

IyouweBlog.com said...

hahaha, org macam ni pun ade!

Felicia F. Ramzi said...

yarabi eh..
kenak lah tiap kali kmk nak komen
nang sik kalak berjaya sekali??
mabok lah mun mcam tok..

kelak datang gik

AmirFX said...

Miak ya mok kenak baok k batang ubi kayu saknya bodo terus... Ishh... Terkesima nangga olahan miak cemya...

Ms Tikot said...

Gilo apo si mamat ya... Nya maok publisiti ajk pas ya nya rasa glamer...

mizara said...

nang jak mok jadi femes miak tok sbb ya lah molah urg lain sakit ati..sick retarded mind la urg camtok

fLoRanCe said...

eeee...hampe juak nya kedak ya...
mena pdh ktk hajib tang remove jak dirik dr sia..
adeh2...
heran ngga org kedak ya...hhohhoho...
jg2 jak nya kenak sumpit lak..hahahahaahahh!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Felicia F. Ramzi said...
This comment has been removed by the author.
Felicia F. Ramzi said...

i'm an iban myself.
as the matter of fact,
i'm 45% iban, 45% melanau
and 10% chinese.
I'm a muslim. And never in
my wise mind would i ever say something
as rubbish as that. Sikda akal miak tok
kali nak..

Why did he approve to be in the group
to begin with? Nama terang bonjeng suleyman.
Minat art kah? Even mun group ya bukan
as he thought it was, apa motif nganok
orang sampey macam ya gilak? ya baruk bodoh, publisiti murahan.

nadai reti adab nembiak tok. nti nda nemu utai, anang berjako kitai. nya baruk palui ko aku. kasih amat meda, wa ke jampat gik kenak lantak moto. hahaha.. yah keluar dah iban aku..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails