SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, February 28, 2010

From Paris With Love Cerita Celaka!

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. 1 mac 2010 dah ritok. Skejap ado jak asa oow. Orang alim ulamak or ustaz madah nak, mun orang rasa cepat jak masa berlalu nak, ya la tandanya orang ya kurang beramal. Macam aku tok. Hehe.. Renung-renungkanlah dan slamat beramal.

Okay, Berbalik kepada apa yang ku nak cerita sebenarnya di pagi Isnin tok. Malam tadik ku ngan kawan ku nangga wayang crita 'From Paris With Love'. Apa tek John Travolta berlakon ya la ku berminat juak nak nangga crita ya. Bila start jak crita ya, ku ngan kawan ku alu terus la konsentret nangga crita ya seratus percen.
Abis jak crita ya tek, alu cepat jak mek duak molah review dan kritikan pasal crita ya. Aku nang sik puas hati nangga crita camya. Jalan crita nya nang agak best tapi yang paling sik membestkan ialah crita ya nunjok yang ISLAM tok agama pengganas! ISLAM IS NOT TERRORIST OKAY! Masih ada juak crita camya paduhal. Sik perlu sidak nya molah crita nunjok ISLAM tok pengganas. Crita camya cuma makin menguatkan tanggapan orang bukan Islam bahawa Islam tok agama pengganas. Crita camtok nang propaganda sidak US la especially sidak Yahudi ya.

Dah la dalam crita ya tempat operation sidak eksrimis Islam ya menjual dadah, pelacoran, gengsterism, inang asuk semua ya lansong sik menunjokkan ciri-ciri orang Islam. Tapi rah dinding tempat operasi ekstrimis ya sia sitok jak nama Allah s.w.t dalam tulisan arab. Nang berik impression jaik la ngan orang Islam crita tok.

Aku sepanjang crita ya nahan ati jak nangga Rasa nak nunok pawagam ya pun ada. Koatan ati geram gilak nangga crita ya. Dah la, ya jak la review aku pasal crita tok. Mun disuroh berik bintang, Sikda bintang lansong layak Pake crita tok. Ku tauk opinion tak orang lain pasal crita tok tapi tok la asa ku lekak nangga crita ya. Sial crita ya!

12 comments:

fLoRanCe said...

euuwwww..mbak elek jib...
besa la cdak belah nun nang saja jak nunjuk cdak jak bgs..huhuhu..
saja jak mok memecah belahkan org nk..
mek diam d ctok ok jak cdak islam bg mek..
jgn kta ngaco org x la org ngaco kta nk..
lom gk kta ngebom cdak d cnun..hehehe..

Hajib said...

flo-> dah post tok baruk ilek kit nyawa... nya nang mok dilepaskan dolok... baruk dpt cool.. hehehe..

kenwooi said...

i dont think i'll watch it.. =)

kenwooi.com

f.loren said...

yalah alu rasa sik mok nangga jakk. nang rami juak dah mdh crita ya nang molah islam nampak jaik. sik boh jak lah nangga. walaupun jonathan rhys meyers ya kevanggaan ku. hensem nya oh. ktk lelaki lurus ka sik tek? wkakakaka.

Hajib said...

ken->u can watch but i hope u r not mis understood.. :)

f.loren->hello... kmk lurus laa.. kekeke... kmk nangga crita ya stegal john travolta.. eksen ada nya lam crita ya tp best... crita ya ajakla sik best... huhuhu

mizara said...

lom gik mek nangga cita ya..malas la nak nangga cita camya juak.

Hajib said...

mizara-> kmk sik rekomen juak... huhuhu

Hazrie said...

Cita2 camtok mmg dipolah sbg propaganda... cdak nge'set' org yg nangga cita tok n berik kepercayaan bhwa lam dunia tok mmg camtok... US mok jadi hero... pa2 cita pun, mun nya dari US mesti cdak tunjukkan cdak la hero, cdak la hebat... Well adat la ya.. ap2 pun kita mesti nangga dari sudut berbeza.. mun kita nangga dari segi politik/keagamaan jak, suma yg kita nangga lam cita ya da unsur2 ya.. cuba nangga dari perspektif seni jak.. mun bagus dari segi seni, kita appreciate. mun sik bagus biar jak.. aku lom nangga gik cita tok.. daaa....

Hajib said...

hahaha... bila crita ya dah mcm menghina agama aku... sik ku gago nak nangga crita ya dari perpekstif lain... sik dapat di appreciate lansong.

Anonymous said...

Your style is unique compared to other folks I have read stuff
from. Many thanks for posting when you've got the opportunity, Guess I'll just bookmark this web site.


Visit my website: http://clickbank-tribune.com/index.php?do=/blog/67854/browserspiele-gegen-Clientspiele-was-ist-der-unterschied/

Anonymous said...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog
that automatically tweet my newest twitter updates. I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Feel free to surf to my web blog bock of ra kostenlos Spielen

Anonymous said...

Having read this I thought it was extremely informative.
I appreciate you finding the time and effort to put this information together.
I once again find myself personally spending a lot of time both reading and posting comments.
But so what, it was still worthwhile!

Also visit my web site: Bock of ra Kostenlos spielen (http://www.25Arti.Com)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails