SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Monday, February 8, 2010

Facebook Baru

Pande awal indah ku bangun tek. Bangun-bangun jak terus ku on pc burok ku. Kali mbak nyawa bingong nunggu something sik juak datang-datang tok. Yala kali sebab terbangun awal. Bukak-bukak jak ku Facebook tek, wahseh, terkejut aku. Facebook dah berwajah baru. Terbaekk!!! Satu lagi pembaharuan!

Masok tok dah kali ketiga Facebook tukar wajah sejak aku mengenali Facebook. Biasalah, pada awal pertukaran wajah Facebook tok. Kompom banyak dengar komplen dari nemiak pasal Facebook baru tok. Sik best la, susah la, angol la dan macam-macam lagik. Sampe ada klak sidak molah group petition suroh Facebook kembali kepada rupa asal. Sik juak gine-gine group-group yang nentang perubahan ya tek. Masih juak Facebook terus dengan rupa bentuk baru sidak.

Sebenarnya, Facebook ya dikpun dah cukup menampakkan orang yang mpun idea molah Facebook cukup power, kreatif, bijak, cerdit, berpikiran jaoh dan apa-apa gik la yang positif. Dari sine ndak ka sidak dapat idea molah Facebook tok ow. Sampe kinek tok Sosial media lain pun dah niru juak Facebook. Mun sik cayak bukak lah tak orang Friendster ngan Myspace gak.

Sebenarnya apa yang ku nak tekan sitok ialah, sidak Facebook tok bila sidak nak molah barang baru, or upgrade rupa bentuk Facebook tok, sidak dah kaji mena-mena adakah yang baru tok user friendly. Sidak nya sentiasa carik cara suruh platform sidak tok mudah digunakan dengan sik berat gilak bila loading. Kita tok cuma lah pengguna. Bukan nya kita pakar pun dalam bidang media sosial tok. Sidak ya yang pecah palak mikey apa yang terbaek untuk kita disamping menguntongkan sidak. Sikkan sidak molah benda yang nyusah kita nak? So pikey-pikey jak dan sentiasalah bersedia untuk menerima perubahan... :)

15 comments:

mizara said...

baruk mek perasan rompuan jak jak jadi pengomen blog kitak jib ..haha

ezzati said...

facebook memang..xde keje..dok buat benda baru..hehe

Hajib said...

mizara->ya mek heran... laki dengki kali ngan kmk.. padahal mun kmk komen blog. kmk sik milih laki ompuan... huhu

ezzati->Perubahan memang bagus dan selalunya menyenangkan...

Khairul Antasha said...

layout baru sik user friendly...angol kmk aihhhh...angollllll....<---ngereco indah lam blog org..erkk..

Hajib said...

haa... sorang gik... blom biasa gik ya... tggu jak bila dah biasa... kekeke

Felicia F. Ramzi said...

kmk menggunakan FB hanya untuk ngkah status, baca status, tengok gambar n main scrabble. sebarang invitation sik kalak di approve unless necessary. eheh.. agak kayu lah bab makey FB eheh

Hajib said...

oooww yaka... kmk lain, fb nang dah stengah idup kmk.. hehehe... even chan kmk pun jumpa rah fb... kekeke...

kenwooi said...

i still havent see the new layout on my facebook =(

kenwooi.com

Hajib said...

in few days it will show up Ken! :)

Hazman said...

So far setakat nie new layout ...ok jee....nampak kemas skit...

Asma Cullen said...

not mine... biasa jk... n i think i prefer dat way... mek da try my bro pun layout ya... erkkk... blurrrrr... runtit glak... nk masuk games pun susah... hmmm... ntahlah... jeles ada juak... eheheeeeee...

Redbloodsnow said...

angol li jak mek ngan FB baru tok aie. biol palak tam nya koh :D

Beautiful Stranger said...

FB just biasa2 utk kmk..sometimes boring dgn FB..
mcm..ntah..eh..xtauk mok pada apa..

ribena said...

mek x biol eyh.. mek oke jak ngn fb baru tok.. ternyata lebih kemas.. coz nok laen mok sama ngn fb jwak.. fb mesti do somthing.. cgek jwak.. fb nektok lom secure ilak mcm dolok.. xbez.. huhuhu

Abg.Syuk said...

OK kompom....... Tok kazen aku

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails