SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, February 23, 2010

Cabaran Alexa Traffic Rank


Aku baruk jak ngkah Alexa Widget rah blog tok marek. Traffik Rank aku stakat first day tok aku ngkah ialah 11,488,100. Besar sungguh nombor ya. Biasala blog baru camtok sikkan la nak espek traffik rank yang 5 angka jak nak?

Tauk tak orang apa menatang Alexa traffik rank tok ka? Alexa tok kira macam orang banci yang ilek tepi jalan ngira brapa banyak keta lalu-lalang rah jalan ya. Makin banyak orang datang ke blog tak orang, makin tinggi la rank tak orang.

Mungkin sik semua orang gago menatang tok sebab ada yang blogging kerana kepuasan dikpun.

"Ada orang maok baca baguslah, tapi mun orang sik mok baca lantak sidak lah. Aku tetap juak maok taip, aku tetap juak maok blogging. Ya just pake diari aku mpun." <-- Contoh ungkapan blogger yang sik gago ngan menatang macam tok.

Aku sitok cuma just nak cabar ku mpun. Dapat sik blog tok yang berbahasa Sarawak dapat rank debah 1,000,000 atau 1 juta. Tak orang rasa dapat sik? Jadi dengan ada nya entri tok, kira start ari tok la aku ngira brapa lamak aku amik masa untuk menaikkan traffik rank aku dari 11,488,100 ke rank debah dari 1,000,000. Mun dapat, aku sukses. Mun sik dapat, ilek-ilek isap gam jak aku.

Tak orang yang slalu maca blog tok la yang membantu aku dalam menaikan traffik rank tok. Tanpa tak orang, tanpa respon tak orang. Sik pian aku nak ngeblog. Hehehe...

p/s: Mun tak orang ada nemu blog berbahasa Sarawak yang rank nya debah 1 juta. Ngkah address nya rah komen aa. Daa~~

18 comments:

Ariff Shah said...

Semoga berjaya =)

si hitam maness said...

hello...srwk kt cne?
temu juak urg swk rah gb towk..huhu

Hajib said...

Ariff-> thanks bro.

Si hitam maness-> kmk rah kuching... singgah2 la slalu... hehehe

AmirFX said...

Wahhh... Best juak ada benda cemya.. Aku maok juak...

denaihati said...

memang best mencabar diri sendiri

Felicia F. Ramzi said...

sik paham memula..
kak baca lagik sekali bok paham
hehehe..
k kak tok ngetest kmk rank ke berapa..

*simplest thing as this could actually motivates you..nar sik..

ezany said...

xbape paham la bahasa sarawak.. cuma dpt agak2 jer.. hehe..

Hajib said...

Amir-> try jangan sik try!! hehehe

denaihati-> memang kepuasan diri sendiri kan?

Ahmoi->klak kmk memperbaiki bahasa kmk gik.. hehehe... yala, sentiasa cuba motivate sendirik waima benda camtok ajak... hehehe

ezany-> kira ok ler tu dah dpt agak2.. hehehe

HaWa said...

SalaAm..

Susah mena nemu orang Swak (mek suka ngeja SwaQ.. Ikut ejaan bahasa Arab.. Hehe..) molah blog dalam bahasa kedirik.. Klak mek mok ngkah jwak la ranking ya..

kenwooi said...

the higher the traffic, the better the ranking.. but gaining traffic isnt easy =P

kenwooi.com

Hajib said...

Hawa->sik susah sebenarnya... tangga tak lam blogroll kmk ya.. rami bah sidak nya... hehehe..

Ken->exactly what u have said.. for sure the hardest part is gaining traffic...

Beautiful Stranger said...

semoga aktif dan kretip mencipta entri yg polah mek slalu lalu or limpas..hahaha

Hajib said...

BSI->kmk akan pastikan ktk slalu melimpas.. hehehe

::sueprettyinpink:: said...

aihh mun xpat pun xpa..jgn alu nk isap gam..sik bagus utk kesihatan ya.. ;p

Hajib said...

sue->ok2 kensel jak nak isap gam... hehehe

Kujie said...

baca gak blog ni utk naikan rank, tapi fahamnya sikit2...hehehe

Hajib said...

Kak Jie->trima kasih kak Jie.. rank Kak Jie memang power... restekperr!! harap blog saye yg berbahasa Sarawak ni boleh dpt rank mcm Hidup Biar Sedap... Aminnnn...

Affan Ruslan said...

good luck

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails