SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Tuesday, February 2, 2010

Babi Punya Orang!

Kau brani anok Nabi Orang Islam. Kau ya apa? Dewa ka suka ati anok Nabi orang? Cukup ka pegangan agama kau nak anok nabi orang? Patut kah aku post balit benda tok rah blog aku tok? Tapi ku tetap post juak, walaupun ko dah mintak maap ka apa pasal ya, aku tetap juak post, tok la pengajaran pake kau. Sikdo orang munuh orang dan senang-senang mintak maap pasya. Kau bunuh perasaan kamek orang, orang Islam. Senang kah kamek orang nak memaapkan kau? Iboh arap laaa... Jangan tangan ya, skati taip jak. Pedas mulut, minum aek banyak-banyak, boleh ilang pedas. Mun Pedas Jarik naip rah keyboard? kenak copy and paste, padan muka laaa...

Aku dirikpun kurang setuju dangan kerajaan bila golongan ahli kitab mok claim make nama Allah. Tapi sik perlu lah tak orang nak sampe anok Agama dan Nabi orang Islam. Pikir secara rasional la sikit kawan. Jangan skati ruduk jak klaka ya. Aku sitok hidup berkawan ngan macam-macam bangsa dan agama. Sikit pun kamek orang sik sentuh isu ya bila Negara huru-hara dengan isu ya. Mun protes pun, PROTES PAKE PALAK UTAK KO! JANGAN PAKE PALAK TUT KO!

Tok la penyataan kontroversi dari 2 orang konfiden tangan jak post rah facebook. Persoaalannya, perlukah di maapkan orang polah camtok? Pande-pande post rah facebook, kan dah kenak terjah. GIK ASA KO! HAHAHA...

9 comments:

Beautiful Stranger said...

wah...muncul gik manusia yg mintak saman...

nya dah mintak maaf?

Hajib said...

Mun tok adalah yang dekat blog abang Mazidul. udah sidak mintak maap. Tapi kurang pasti juak la.

Jijahh @ f.k said...

cakap guna kepala lutut ... sik pakai otak .. orang macam ni senang kena permain .. sbb tak pakai pemikiran .. main sedap cakap ja .. nasib baik tak kena report ye? tak pepasal kena block akaun facebook

mizara said...

astaghfirullah....panas ati juak ehhh..mok ditunuk idup-idup urang kedak ya aihh...

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Felicia F. Ramzi said...

hmm
nait malas mendgr kes mcm tok..
sabar jak lah k..
makin dilayan, makin jadi..
apa lah nak jadi

mancai said...

hahaha... bila baca memang panas nih... sabar2

Redbloodsnow said...

nang cilaka lah induk babi duak ekok ya. huhhh!!! aku gik sakit ati bc. WTF la mdh nabi n agama org cam giya. paloi!!! nang x pat dimaafkan eh.

Anonymous said...

cdak ya org sarawak ka????? mung menar....nang memalukan jak........ buang negara jak daknya.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails