SEPATAH DUAK KATA DARI AKU...

Trimak Kasih kerana sudi ilek-ilek rah blog yang sik seberapa tok... Kitak orang memang best!!!!!

Entri Ku Yang Terbaru

Sunday, February 7, 2010

Apple Ipad


Terbaek juak menatang tok. Terer ada jak manusia molah menatang pintar setebal papan lapis tok. Mesti tak orang dah tauk nak apa menatang tok. Apple Ipad nama nya. Teruja sikit ku nangga Apple Ipad tok. Aku tok sikda la juak make Iphone, sikda Ipod. Cuma make henpon sik berkamera jak. Ngeblog tok pun maseh make desktop pentium 4. Belom gik make teknologi Core duo. Nasib skrin ku dah LCD. Sik main la CRT monitor nak? hehee... Gik Oldskool orang madah aku tok. Hehee...

Aku bukan nak review Ipad tok. Cuma ku nak nunjok kesakaian ku nangga menatang tok. Alu terasa nak meng-update dirik aku jak dengan gadget macam tok. Tapi lom ada duit tok. Mintak jasa bait tak orang jak la singgah di penaja blog tok yang ku cintai iaitu encik Nuff ya. smile!!! :)

Ipad tok kedak Iphone dibesarkan. Design Apple tok sama jak upa nya. Simple dan elegan. Tapi function macam-macam ada. Macam Iphone banyak function yang nya dapat polah tapi tepon lain sikpat polah. Nang restekper lah dengan sidak Apple tok, bukan Cik Epal blogger ya aa... hehee...
Tangga tak orang... taip rah skrin jak. Sik stael apa ya... Saiz skrin nya 9.7inch lebih kurang besar majalah jak. Beteri nya pat tahan sampe 10 jam. Mun ngegeh nak ilek rah kede kopi mbak ipad ya. sikda masalah nak lepak lamak-lamak tanpa perlu caging.
Mun asa angol nak naip rah skrin ya. Nya dapat pake keyboard juak. Keyboard ya sik perlu cucok cable rah ipad. Keyboard wireless ya. Tangga tak orang Casing Kulit nya. Kemas ada jak, asa mbak fail jak pegi sine-sine. Dah la dapat di diri ngan di gurin. Best ado juak. Sik lelah berembak bag laptop nak besar-besar ya nak?
Aihhh... Tang ada jak si Jugah tok. Dah la jambu ada jak upanya. Masih ada juak orang nangga Star Trek duhal. Ku ingat orang nangga crita tasbih cinta jak kinek tok.

Ipad tok baruk jak dikeluar dalam 2 minggu lalu mun sik silap aku. Rega Ipad tok mun di padah sidak Apple ya dari $499. Boleh tahan juak lah, ada yang konektiviti nya Wi-Fi jak dan ada juak yang Wi-Fi dan 3G. Kapasiti nya ada yang 16GB, 32GB, dan 64GB flash drive. Senang crita, mun tak orang nak nangga spec nya. Pegi la tak orang rah Website nya. Cek sitok, Apple Ipad Spec.

6 comments:

mizara said...

best oo..sakai nang sakai..haha

Hajib said...

mena-mena... sama-sama kita sakai.. hahaha

Beautiful Stranger said...

kacak..sakai mek..

fLoRanCe said...

best juak binatang ya ooohhhh...hahahhahahha...cpt na teknologi nek tok...ngee~~~

Queen Bunga said...

stael owh..rega nya pun kacccc! huhu..

Redbloodsnow said...

Aihhh... Tang ada jak si Jugah tok. Dah la jambu ada jak upanya. <--- hahahaha..tetak mek bc statement ktk tok eh jib. pandey tak molah lawak aie :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails